ÎNGHEȚATĂ DE ZMEURĂ

Sunt mare fan înghețată, după cum știți deja. Mănânc, fără probleme, chiar și iarna. Dar cum apare prima rază de soare, deschidem oficial sezonul înghețatei.

Astăzi vă propun o rețetă super simplă de înghețată de zmeură, delicioasă și răcoroasă!


Eu am folosit mașina de înghețată pentru preparare, dar nu e musai. Puteți amesteca înghețata cu mixerul în primele 2 ore de cânf o dați la congelator, din 30 în 30 de minute, ca să vă asigurați că nu face ace de gheață. Iar dacă nu aveți chef să o amestecați, nu o faceți, cel mai probabil nu va avea ace de gheață nici așa! Ingredientele folosite ajută la menținerea unei texturi catifelate și cremoase, chiar și fără amestecare!

INGREDIENTE

  • 250 g zmeură congelată;

  • 350 g skyr/cremă de brânză/mascarpone/iaurt grecesc;

  • 397 g lapte condensat îndulcit;

  • 200 ml smântână pentru frișcă;

  • Opțional: ciocolată mărunțită/fulgi de ciocolată.

Am pus zmeura congelată împreună cu skyr-ul în vasul robotului de bucătărie și le-am mixat până ce am obținut o textură relativ cremoasă, păstrând totuși câteva bucățele de fructe. În acest fel obțineți o înghețată “ready to serve”, opțional o puteți îndulci puțin.

Dar pentru o experiență desăvârșită de înghețată homemade, mergeți mai departe cu rețeta. Am mixat smântâna pentru frișcă până a devenit pufoasă, apoi am adăugat laptele condensat și compoziția de zmeură cu skyr. Am mixat totul 1-2 minute și apoi am transferat amestecul în bolul aparatului de înghețată, ținut în prealabil la congelator.

Dacă nu aveți aparat pentru înghețată, puneți amestecul într-o formă sau casoletă și o dați la congelator, amestecând sau nu, după cum aveți chef.

Aparatul de înghețată își face treaba în aproximativ 20 de minute, apoi am transferat compoziția în formă, am adăugat în ea ciocolată cu lapte mărunțită, iar deasupra am presărat câțiva fulgi de ciocolată albă.

Am acoperit forma cu folie alimentară și am dat-o la congelator pentru 4-6 ore. Înainte de servire, vă recomand să o lăsați 10-15 minute la temperatura camerei.

Este perfectă, pe cuvânt! Dați-mi de știre după ce o testați!

Alte retete de înghețată găsiți aici.

Lasă un răspuns