ÎNGHEȚATĂ DULCE DE LECHE (2 ingrediente)

Așa cum v-am arătat și în alte postări, nu e deloc greu să faci înghețată delicioasă de casă. Chiar și fără mașină de înghețată! Chiar și din două ingrediente.

De data aceasta, m-am oprit la cele două, nu am adăugat nimic altceva, este o înghețată extrem de aromată, nu are nevoie de nimic în plus! Dar aceasta este o chestiune de gust, voi îi puteți adăuga orice simțiți că s-ar potrivi, rețeta permite.

Cele două ingrediente minune sunt: dulce de leche (dulceața de lapte) și smântâna pentru frișcă.
V-am dat atât de multe variante de înghețate ușor de făcute, rapide și absolut delicioase, încât sper să nu mai cumpărați niciodată înghețată din comerț!

Înghețata rămâne foarte cremoasă, nu face ace de gheață și nu are nevoie de amestecare, fierbere sau mașină de înghețată.

INGREDIENTE

V-am arătat aici cum se face dulceața de lapte. Trebuie doar să vă asigurați că aveți o conservă bine răcită. (La temperatura camerei). Bateți smântâna rece până face moțuri, nu exagerați cu mixarea, se poate transforma în unt! Adăugați apoi 3/4 din conserva de dulceață și mixați puțin, cât să se încorporeze. Puneți compoziția într-o casoletă.
Restul de 1/4 de dulceață l-am pus din loc în loc în compoziție, apoi l-am marmorat cu o furculiță. Efectul acestui truc este că veți găsi bucățele delicioase de dulce de leche în înghețată, dar nu e obligatoriu. Dacă vreți să fie cât mai simplu, puneți toată conserva peste frișca bătută!
Dați la congelator minimum 4 ore, apoi puteți servi. Înghețata se poate păstra până la o lună în congelator, dar cu îi este frică să nu îi expire înghețata? La noi nu rezistă nicio săptămână!

Poftă bună!

Un comentariu

Lasă un răspuns