Mâncarea de mazăre nu are nimic pretențios și este foarte rapid de preparat. Pentru mine este una dintre mâncărurile cu gust de copilărie, întrucât era una dintre rețetele mele favorite, care se repetau în bucătăria mamei și bunicii mele. Mazărea poate fi gătită de post sau acompaniată cu carne de porc, de pui sau, așa cum vă voi prezenta azi, cu cârnați.
Servings
6 porții
Prep time
15
Cooking time
40
INGREDIENTE
1 kg de mazăre congelată;
350 g cârnați cabanos;
2 cepe;
1 ardei gras;
2 morcovi;
2 căței de usturoi;
100 ml passata de roșii;
1 legătură de pătrunjel verde;
1 lingură de ulei;
1 linguriță de cimbru;
sare și piper.
INDICAȚII
- Am tăiat cârnații în bucăți mai mici și i-am pus într-o tigaie antiaderentă, fără ulei, să se rumenească puțin, preț de 3-4 minute. După ce s-au rumenit, i-am dat deoparte până la folosire.
- Într-o cratiță încăpătoare am pus o lingură de ulei la încins, apoi am adăugat, pe rând: ceapa, ardeiul gras și morcovul (eu am folosit un morcov pe care l-am tăiat rondele și aprox. 150 g de baby carrots).
- Am lăsat legumele să se călească și să se înmoaie, le-am acoperit cu apă și le-am lăsat să fiarbă cam 15 minute.
- După scurgerea celor 15 minute, am adăugat mazărea congelată și am lăsat-o să fiarbă împreună cu legumele pentru aproximativ 25 de minute. Timpul poate varia ușor, în funcție de tipul de mazăre pe care îl aveți, dar nu mai mult de 35 de minute, întrucât se va terciui.
- Când mazărea este aproape fiartă, adăugați cârnații, roșiile pasate și condimentele, apoi lăsați să mai dea în câteva clocote. Când mazărea este gata, stingeți focul și presărați pătrunjel verde tocat. Se potrivește de minune și mărarul, însă în familia noastră îl folosim cu moderație, din motive de gust.
Poftă bună!