Această mâncare, împrumutată de la americani, a devenit rapid una dintre cele mai iubite mâncăruri tip healthy fast food, adaptată în fel și chip, de la sosuri chinezești la mult iubitul sos barbeque. Este o mâncare delicioasă, numai bună de savurat împreună cu familia și prietenii, fără prea multe tacâmuri.
Servings
4 porții
Prep time
10 min
Cooking time
75 min
INGREDIENTE
1,2 kg de scăriță de porc;
2 linguri de sos teryiaki;
3 linguri de sos de soia;
4 căței de usturoi;
2 linguri de oțet balsamic;
1 lingură de ras el hanout/amestec de condimente;
1 linguriță de cimbru;
1/4 de linguriță de fulgi de chilli;
4 linguri de sirop de agave/miere;
100 ml vin;
sare și piper.
INDICAȚII
- Am făcut o marinadă din: sos teryiaki, sos de soia, usturoi pisat, sirop de agave, oțet balsamic și condimente.
- Am spălat bucățile de carne.
- Am așezat bucățile de scăricică într- o tavă metalică, apoi am adăugat marinada și vinul.
- Am dat carnea la cuptorul preîncălzit la 190 de grade pentru 45 de minute acoperită, apoi am lăsat-o să se rumenească bine încă vreo 25 de minute descoperită. La jumătatea timpului de rumenire, am întors-o.
- Carnea este fragedă, suculentă, se desprinde ușor de pe os, este aromată și ușor dulceagă. Altfel spus, perfectă! Puteți servi alături de cartofi pai, cartofi copți, piure, legume sote sau orez, după gusturile voastre!
[…] se poate găti și la cuptor, găsiți aici […]