BISCUIȚI CU MIGDALE, ALUNE DE PĂDURE ȘI MERIȘOARE


Zilele mohorâte cer să aprind cuptorul, iar în sezonul rece mă apucă să coc biscuiți, de care nu aș mânca, nici în ruptul capului, pe caniculă. Probabil, pentru că asociez biscuiții cu o cafea bună, un ceai aromat sau o ciocolată caldă de casă, fierbinte și cremoasă.

În ultima vreme am fost fan cantuccini și, cât aveam biscuiții ăștia în casă, nu aveam liniște: făceam ce făceam și îmi găseam un pretext să mai iau unul, și încă unul… Dar cum cantuccini sunt tari și neprietenoși cu dinții celor mici, am căutat o variantă care să ne placă tuturor și am găsit-o: aluatul este fraged, cu unt, iar biscuiții sunt plini de migdale, alune de pădure și merișoare. Bonus? Sunt gata în mai puțin de o oră, iar “munca” voastră efectivă este de vreo 5 minute, cât amestecați ingredientele și puneți biscuiții în tavă, la copt.

INGREDIENTE (20 de bucăți)

  • 160 g făină;

  • 60 g unt moale, la temperatura camerei;

  • 100 g zahăr;

  • 30 g merișoare deshidratate;

  • 50 g mix alune de pădure și migdale (crude);

  • 1 ou;

  • Un praf de sare;

  • Vanilie, după gust.

Am mixat untul moale (dar nu topit!) cu zahărul, apoi am adăugat vanilia, oul și sarea. Am omogenizat cu mixerul, apoi am adăugat și făina, mixând cât să o încorporez. Am adăugat merișoarele, migdalele și alunele, am frământat aluatul (cu mâna) cât să le repartizez și am răsturnat compoziția pe o bucată de folie alimentară.

I-am dat o formă, poate fi dreptunghică, ovală sau asimetric, nu contează! Am prins capetele batonului de aluat și l-am dat la congelator pentru 30 de minute.

Am încins cuptorul la 165 de grade.

Am scos aluatul din congelator, l-am feliat cu un cuțit în felii de maximum 1 cm (0,7-0,8 cm ar fi ideal!) pe care le-am așezat în tava de copt antiaderentă și am dat tava la cuptor pentru 12-14 minute. Biscuiții sunt gata când dau semne de ușoară rumenire pe margini.

După coacere, i-am lăsat vreo 5 minute să se răcorească în tavă, apoi i-am mutat pe un grătar de prăjituri până la răcirea completă. După ce se răcesc, biscuiții pot fi depozitați în borcane cu capac sau cutii speciale pentru biscuiți și se pot consuma în decurs de o săptămână, dar nu cred să apuce să stea atâta timp nemâncați, oricât de cumpătați sunteți!

Alte rețete de biscuiți și fursecuri găsiți aici.

Poftă bună!

Lasă un răspuns