V-am povestit despre noua mea obsesie pentru cheesecake-ul acesta minunat de cremos și ușor. După ce am obținut varianta cu brânză, pe care, apropo, am încercat-o și cu afine în loc de picături de ciocolată și a ieșit fooooarte bună, am vrut ceva și mai și, o textură mai cremoasă și mai multe proteine.
Astfel, am obținut un desert sănătos și sățios, pe care îl puteți consuma fără nici cea mai mică mustrare, în zile obișnuite sau la mese de sărbătoare.
L-am servit și cu dulceață de fructe fără zahăr, cât și cu toppinguri fără zahăr (ciocolată și caramel), dar mi-a plăcut în egală măsură, în toate variantele, așa că nu vă pot indica un clasament. Cel mai bine, testați și decideți voi!
Așadar, încingeți cuptoarele, ne apucăm de pregătire și durează cât ai spuneee ”cheesecake„:
INGREDIENTE
600 g budincă proteică de vanilie (Kaufland sau Lidl)
2 ouă;
50 g dulcișor;
40 g amidon;
25 g picături de ciocolată/stafide;
70 g albuș de ou;
vanilie, după gust.
Iarăși, fără vase multe de spălat și fără ustensile speciale: amestecăm ingredientele (de preferat cu un tel, dar merge și cu furculița) cât să avem o compoziție omogenă, apoi mutăm amestecul într-o formă termorezistentă, tapetată cu hârtie de copt. Eu am folosit o formă de tort, cu pereții detașabili, cu diametrul de 18 cm.
Am copt prăjitura în cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru aproximativ 45 de minute. În primele 20 de minute de coacere am menținut temperatura la 175 de grade, apoi am redus la 170.
Cheesecake-ul este gata când este rumen la suprafață, iar mijlocul relativ ferm, fără părți lichide. El va ”dansa”, dar va fi ferm la atingere.
După coacere, am lăsat cheesecake-ul în formă, să ajungă la temperatura camerei, apoi l-am porționat și l-am mutat la frigider până la servire.
Se poate păstra 3-4 zile la frigider, dar, să fom serioși, cine stă 3-4 zile cu o prăjitură delicioasă în frigider?
Poftă bună!
[…] să vă arăt și o variantă cu budincă proteică, însă astăzi rămânem la varianta cu brânză dulce și ricotta. De altfel, fix această […]