PÂINE KETO DIN NUCI ȘI SEMINȚE

O numim pâine, însă nu seamănă deloc cu pâinea obișnuită, întrucât nu conține făină, drojdie și nici măcar apă. Mi se pare foarte bună cu un strat subțire de cremă de brânză sau, simplă, cu iaurt de băut. Este foarte consistentă și ține mult de foame, grozavă pentru mic dejun sau o gustare foarte sățioasă.

Rețeta pe care am preluat-o o găsiți aici, La Prajiturela, iar ea a preluat-o, la rândul ei, de pe un blog culinar străin. De când am vazut pozele, am știut că trebuie să o încerc! S-a potrivit la fix, într-o perioadă în care am testat mai multe rețete low carb.

Pâinea se prepară extrem de ușor, chiar și de bucătarii începători. Tot ce trebuie să faceți este să cântăriți și să amestecați ingredientele.

INGREDIENTE

  • 100 g semințe de chia;

  • 100 g semințe de dovleac;

  • 100 g semințe de floarea soarelui;

  • 80 g migdale;

  • 20 g caju;

  • 100 g nuci;

  • 100 g amestec semințe de susan alb și negru;

  • 100 g semințe de in;

  • 8 g sare;

  • 75 ml ulei de măsline;

  • 5 ouă.

INDICAȚII

  • Am bătut ouăle cu sarea, apoi am adăugat uleiul și semințele și am omogenizat bine. Asta e tot!
    Am turnat compoziția într-o formă de chec, tapetată cu hârtie de copt și am dat la cuptorul preîncâlzit, la 160 de grade, pentru 50 de minute.
    Toate semințele și nucile se folosesc crude! Eu nu le-am mărunțit, însă o puteți face, dacă doriți.

După coacere, am lăsat pâinea să se răcească pe un grătar. După răcire, ori o împărțiți cu toți cei dragi, ori păstrați câteva felii pentru consumul pe 2-3 zile și restul o porționați și o congelați. Pentru decongelare, o scoateți de seara și o lăsați la frigider.

Știu că e grozavă, dar trebuie consumată cu moderație, este foarte bogată caloric!

Poftă bună!

Lasă un răspuns