Ouă poșate în sos aromat de legume și brânză de capră, servite cu pâine prăjită. Potrivite la mic dejun, brunch, prânz rapid sau cină ușoară, ouăle astea sunt extraordinar de gustoase!

Se prepară în aproximativ 20 minute, din ingrediente simple, fiind o rețetă ușor de adaptat oricăror preferințe.
Servings
2 porții
Prep time
10 minute
Cooking time
15 minute
INGREDIENTE
1 ardei kapia;
1 ceapă;
4 căței de usturoi;
1 lingură de ulei de măsline;
400 g roșii tocate;
50 g brànză de capră;
3-4 ouă;
1/2 legătură de pătrunjel;
1/2 de linguriță fulgi de chilli;
Sare și piper.
INDICAȚII
- Într-o tigaie am pus la înăbușit, în puțin ulei de măsline, ceapa tocată și ardeiul tăiat felii. După 2-3 minute, am adăugat 100 ml de apă. Când ceapa s-a înmuiat, am adăugat roșiile tocate (din conservă) și usturoiul pisat, apoi am condimentat cu sare, piper si fulgi de chilli. Dacă sosul vi se pare prea acid, adăugați 1 linguriță de zahăr brun.
Am lăsat sosul să clocotească vreo 5 minute, am adăugat ușor ouâle, am sfărâmat cam 40 g de brànză în sos, am acoperit tigaia cu capac și am dat focul mic pentru aproximativ 10 minute. (Până ce ouăle sunt gătite pe placul vostru). - După gătirea ouălelor, am adăugat restul de brânză și pătrunjelul tocat și am servit cu pâine prâjită.
În funcție de preferințele voastre, puteți face sosul mai dulce sau mai picant, puteți servi cu iaurt grecesc, combinațiile țin, cum v-am mai spus, de gust și imaginație.
Poftă bună!