PANCAKES LA TAVĂ CU CIOCOLATĂ

V-am mai lăsat o rețetă de pancakes la tavă aici, dar mi-a venit o idee de pancakes și mai rapide, care au nevoie de doar 7 minute de coacere.

Adică, nu mai pierdeți timp lângă tigaie, întorcând clătită cu clătită, le puteți pune orice topping doriți și le puteți servi cu întreaga familie, la mic dejun, proaspete, calde și pufoase.

INGREDIENTE (4-6 porții)

  • 165 g făină;

  • 50 g amidon;

  • 2 ouă;

  • 15 g zahăr;

  • 330 ml sana;

  • 5 g praf de copt;

  • 30 g unt topit;

  • 25 g chipsuri de ciocolată;

  • Vanilie;

  • Sare.

Am amestecat cu un tel toate ingredientele, cu excepția picăturilor de ciocolată. Am obținut un aluat omogen, fin, cu o textură cremoasă.

Am încins cuptorul la 220 de grade.

Am răsturnat aluatul într-o tavă antiaderentă, cu dimensiunile de 38×28 cm. Dacă tava nu este antiaderentă, folosiți hârtie de copt. Am nivelat aluatul cu o spatulă, apoi am presărat ciocolata. Dacă nu vreți să folosiți ciocolată, o puteți omite sau o puteți înlocui cu nuci, alune, fructe sau gem.

Am copt tava de clătite pentru 7 minute. Timpul poate varia între 6 și 9 minute, în funcție de cuptor. Nu trebuie coapte în exces pentru a-și păstra textura pufoasă.

Se pot servi simple, cu sirop, cu miere, dulceață, iaurt sau cremă de ciocolată și frișcă. Mie îmi plac cu iaurt grecesc și dulceață de vișine, aceasta mi se pare cea mai faină combinație!

Poftă bună!

Lasă un răspuns