TORT CU IAURT, QUARK ȘI MUSLI

Cum vă sună o felie de tort cu mai puțin de 200 kcal? Visul oricărui gurmand, nu-i așa? Să mănânci și să nu te îngrași! Și unde mai pui că este foarte bun și ușor de adaptat la ingredientele pe care le aveți în casă!

Ei bine, nu este doar un vis! Acest tort se poate realiza rapid, în aproximativ 10 minute, fără coacere, are conținut bogat de proteine și scăzut de zahăr și grăsimi!

V-am mai spus, imaginația și alăturarea fericită de ingrediente este cheia unor preparate savuroase! Acest tort se poate prepara oricând, este atât pe placul celor mici, cât și a celor mari, este răcoros (perfect pentru zilele toride!) și reprezintă o alternativă dietetică pentru orice altă gustare din comerț!

INGREDIENTE (6-8 porții)

 • 6 pișcoturi;

 • 400 g iaurt grecesc 2%;

 • 250 g quark low fat natur;

 • 100 g eritriol/după gust;

 • 100 g căpșune;

 • 150 ml lapte;

 • 10 g gelatină;

 • 50 g musli crunchy;

 • Esență de căpșune, după gust;

 • Esență cheesecake, după gust;

 • Vanilie, după gust.

Esențele sunt luate de la www.smellgood.ro, unde aveți o reducere de 10% la orice comandă pentru că sunteți cititorii acestui blog, folosind codul SG10.

Am pus gelatina la hidratat în aproximativ 100 ml de lapte.

Am mixat iaurtul cu brânza quark și eritriolul până ce acesta din urmă s-a dizolvat, apoi am adăugat esențele și am mixat încă un minut. Puteți folosi zahăr pudră în locul eritriolului, cu mențiunea că 100 g de zahăr vor adăuga tortului 400 kcal!

Am încălzit gelatina până ce s-au topit particulele. Mare grijă, nu fierbeți gelatina, întrucât fierberea îi distruge proprietățile.

Cu mixerul pornit, am încorporat gelatina în crema de iaurt, turnând în fir subțire și mixând până la omogenizarea completă.

Am înmuiat pișcoturile în lapte și le-am așezat pe fundul tăvii (am folosit o tavă de sticlă pentru chec, unde încap fix 6 pișcoturi). Puteți renunța la ele, dacă doriți, și puteți monta desertul, tip panna cotta în cupe individuale, pentru a fi și mai dietetic sau în formă rotundă, de tort clasic, adaptând cantitatea de pișcoturi. Totodată, puteți înlocui pișcoturile cu biscuiți.

Am tăiat mărunt căpșunele și le-am încorporat în cremă, împreună cu aproximativ 35 g de musli. Eu am folosit un musli crocant, cu bucăți de ciocolată.

Crema astfel pregătită am turnat-o peste pișcoturi, apoi am presărat peste ea încă o lingură (15 g) de musli. Am acoperit tava cu folie alimentară și am dat-o la frigider peste noapte. Sunt suficiente 4-6 ore pentru ca tortul să se închege bine, iar aromele să se combine armonios.

Puteți înlocui căpșunele cu orice alte fructe preferați, chiar și din compot, cu condiția să fie bine scurse.

Tortul este minunat, se savurează fără mustrări și cu mare poftă!

Aici găsiți multe alte variante de prăjituri și torturi fără coacere, perfecte pentru vara pe care toți o așteptăm nerăbdători!

Sper să vă placă!

Un comentariu

Lasă un răspuns