PANCAKES LA TAVĂ

Cum v-ar suna dacă vă spun că puteți găti pancakes delicioase, pentru toată familia, cu orice fel de toppinguri preferați, în 5 minute de pregătire și alte 20 de coacere? Adică, în mai puțin de jumătate de oră, puteți avea pancakes pufoase cu care să vă răsfățați la micul dejun. Secretul? Turnăm aluatul într-o tavă și, în loc să coacem clătită cu clătită pe aragaz, băgăm totul la cuptor. Timp în care facem orice altceva.

Genul acesta de rețetă este o scurtătură absolut necesară pentru viețile noastre mult prea ocupate, de care este musai să ne folosim pentru a nu fi nevoiți să apelăm la premixuri sau variante semipreparate. Puteți pregăti aluatul de seara, îl puneți la rece și dimineața doar îl turnați în tavă. Dacă vă rămân clătite nemâncate, le puteți pune la frigider pentru 4-5 zile, în casoletă cu capac, sau le puteți congela, ambalate individual în folie alimentară, apoi puse într-o punguță cu fermoar, până la 3 luni.
Așadar, aveți toate motivele să testați rețeta aceasta. Pentru preparare, am folosit făină Pambac tip 000, un produs excelent pentru aluaturi fine, preparate de cofetărie și patiserie.

INGREDIENTE

  • 450 g făină Pambac tip 000;

  • 600 ml lapte;

  • 3 ouă;

  • 1 lingură extract de vanilie;

  • 50 g zahăr;

  • 1 lingură coajă rasă de lămâie și portocală;

  • 100 g unt topit;

  • 2 lingurițe de praf de copt;

  • Un praf de sare.;

  • Topping-uri la alegere: unt de arahide, gem, fructe proaspete, cremă de ciocolată, picături de ciocolată, alune, stafide, etc.

Am amestecat toate ingredientele pentru aluat cu un tel. (Nu este necesar mixerul). Am tapetat o tavă (am folosit tava cuptorului) cu hârtie de copt, am turnat aluatul și am nivelat, apoi am adăugat topping-uri: felii de banană, unt de arahide și gem, cremă de ciocolată și picături de ciocolată, zmeură proaspătă. Puteți adăuga orice vă place.

Am dat tava la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, pentru 15 minute. Timpul de coacere variază între 15 si 20 de minute, în funcție de cuptor.
După coacere, lăsați să se răcească în tavă, măcar vreo 5 minute, înainte de a felia.
Apoi, savurați cu familia, adăugând, eventual, după placul vostru: iaurt grecesc, zahăr pudră, frișcă, sirop de arțar, cremă de ciocolată sau unt de arahide. După gustul meu, sunt foarte bune și fără nimic adăugat!

Aici găsiți rețeta de pancake cereals – cele mai mici clătite , iar aici găsiți rețeta de pancakes clasice, pufoase și aromate!

Poftă bună!

Un comentariu

Lasă un răspuns