Autor: Lupu Laurenta Daniela, Gheraesti, Jud. Neamt
INGREDIENTE:
150 g unt
200 g zahar
1 zahar vanilat
4 oua
300 g faina
6 linguri lapte
1 plic praf de copt
un praf de sare
esenta de vanilie
2 linguri nuca+1 lingura lapte
500 g cirese
100 g nuca
Mod de preparare
Mixam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat, pana ce se topeste zaharul, adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
Adaugam laptele, amestecam bine si la final, adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, adaugam ciresele fara samburi, miezul de nuca taiat bucati. Adaugam compozita din care oprim 2-3 linguri.
Amestecam cu cacao, 1 lingura lapte si turnam deasupra peste compozitie.
Dam la cuptorul incalzit, pana ce trece testul cu scobitoarea.