
Autor: Lupu Laurenta Daniela, Gheraesti, Neamt
500 g piersici
50 g mure,zmeura
20 g unt
2 linguri zahar
zeama de la 1/2 lamaie
Blat
150 g unt
5 oua
150 g iaurt
250 g faina
1 praf de copt
300 g zahar
esenta de vanilie
MOD DE PREPARARE:
Intr-o tava (eu am preferat sa o tapetez cu hartie de copt), adaugam feliile de piersici precum petalele unei flori, in mijloc adaugam mure, untul topit, de la lamaie si presaram zahar deasupra.
Dam tava la cuptorul incalzit cca. 15 min, pana scade putin lichidul lasat de fructe.
Intre timp, pregatim blatul – mixam untul cu zaharul, adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, iaurtul si esenta, amestecam bine pana ce se incorporeaza.
La final, incorporam faina amestecata cu praful de copt. Turnam aluatul peste fructe si dam tava la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
O rasturnam prajitura cu ajutorul unei farfurii.
Eu nu am avut tava destul de inalta si am facut 2 prajituri.