TORT CU MERE ÎNTREGI

Autor: Lupu Daniela Laurenta, Gheraesti, Neamt

Blat
6 oua
6 linguri zahar
3 linguri ulei
8 linguri faina
1 praf de copt
un praf de sare
esenta de vanilie
Mere
8 mere potrivite (in functie de tava si cat de mari sunt merele)
1 pliculet zahar vanilat
2 linguri zahar
8 bomboane caramel
8 bucati miez de nuca
50 g unt
zeama de lamaie
Decor
150 ml frisca
150 g smantana
mod de preparare

Mere – curatam merele de coaja, le scoatem cotoarele si le stropim cu zeama de lamaie.

Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam zaharul si merele cu spatiu intre ele.

In fiecare gaura de la cotor adaugam cate un miez de nuca si cate o caramea. Presaram zaharul vanilat si deasupra cate o bucata de unt.

Dam tava la cuptorul incalzit cca 15 min.

Blat – mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile frecate cu uleiul, mixam pana ce se omogenizeaza.

Amestecam faina cu praful de copt, adaugam si esenta si omogenizam cu paleta cu miscari de jos in sus.

Scoatem tava de la cuptor si adaugam blatul, nivelam si dam la cuptorul incalzit cca 35 min.

Facem testul cu scobitoarea, lasam sa se raceasca in tava cca 20 min dupa care rasturnam pe un platou.

Lasan sa se raceasca foarte bine, dupa care il decoram cu frisca mixata cu smantana.

Dam la rece cateva ore inainte de servire.

Lasă un răspuns