PANNA COTTA CU RICOTTA

Un desert rapid, prietenos cu silueta și fără coacere? Cum vă sună?
V-am mai spus că mă declar o fană a deserturilor la pahar și veți găsi mai multe rețete pe blog. Orice plating arată grozav, sunt gata porționate, ușor de transportat și de savurat!
Panna cotta este un desert light, catifelat pe care nu l-aș refuza niciodată! Așadar, vă prezint astăzi o adaptare a rețetei de panna cotta, la fel de delicată precum originalul, dar mai slabă caloric.  Abia aștept să o testați și să îmi spuneți dacă este și pe gustul vostru!

Servings

2-4 porții

Prep time

5 minute

Cooking time

120 minute

INGREDIENTE

  • 250 g ricotta;

  • 200 ml smântână pentru frișcă;

  • 100 ml lapte;

  • 10 g gelatină;

  • 4 linguri de îndulcitor/zahăr;

  • 4 biscuiți digestivi;

  • 1 lingură de extract de vanilie;

  • Fructe de sezon. 

INDICAȚII

  • Am pus gelatina la hidratat în 100 ml de lapte.
    Între timp, într-un bol încăpător am pus smântâna pentru frișcă, ricotta, vanilia și îndulcitorul. Am mixat până s-au omogenizat. 
  • Am pus gelatina pe foc si am topit-o. Atenție, nu trebuie să fiarbă, ci doar să se încălzească! Fierberea distruge gelatina. 
  • Am adăugat gelatina peste amestecul de smântână și ricotta, în fir subțire, fără să opresc mixerul. Dacă sunteți la început în ale bucătăritului, temperați gelatina, adică puneți cam 1/3 de cremă peste gelatină, amestecați rapid și energic, apoi răsturnați peste restul de cremă și amestecați foarte bine. 
  • Am pregătit 2 borcane pentru 2 porții generoase, însă puteți folosi orice fel de boluri, cupe, pahare, etc. Din amestecul acesta puteți obține chiar 4 porții mai micuțe. 

    Am pus pe fundul borcanelor biscuiți sfărâmați pentru a îmbogăți textura (puteți omite acest pas dacă țineți o dietă low carb), apoi am adăugat crema și am dat la rece cam 3-4 ore înainte de servire. Exact înainte de a servi, am adăugat fructe proaspete. 

    Puteți, de asemenea, să folosiți topping de dulceață, biscuiți, granola, fulgi de cocos sau migdale, frișcă bătută, în funcție de ingredientele pe care le aveți la îndemână. 

Lasă un răspuns