OREZ CU LAPTE DE MIGDALE

Orezul cu lapte este unul dintre deserturile favorite ale copilăriei. Este un preparat versatil și poate fi adaptat oricăror preferințe alimentare. V-am arătat aici rețeta mea clasică de orez cu lapte, dar și rețeta de orez cu lapte și tonka.

Astăzi i-a venit rândul rețetei de orez fiert în lapte de migdale și garnisit cu dulceață de smochine și fulgi de migdale pentru o aromă orientală. Varianta mea este una light, laptele de migdale are în jur de 20 kcal/100 ml, iar zahărul l-am înlocuit cu eritriol, care are indicele glicemic 0. Rețeta este minunată pentru persoanele care au intoleranță la lactate, dar și pentru cei ce doresc să testeze un gust diferit al clasicului orez cu lapte.

Servings

4 porții

Prep time

5 min

Cooking time

25 min

INGREDIENTE

  • 200 g orez;

  • 800 ml lapte de migdale;

  • 200 ml apă;

  • 4-5 linguri de eritriol/zahăr;

  • 1 linguriță de extract de vanilie;

  • dulceață fără zahăr și fulgi de migdale, opțional.

INDICAȚII

  • Am spălat orezul în 2-3 ape, apoi l-am pus la fiert, cât să se umfle puțin, în 200 ml de apă.
  • După ce orezul a absorbit apa aproape în totalitate, am adăugat laptele de migdale, îndulcitorul și extractul de vanilie. Am lăsat la foc mic, amestecând constant, până ce orezul s-a fiert. Cantitatea de îndulcitor poate fi reglată în funcție de gustul fiecăruia.
  • Am oprit focul când am considerat că orezul este fiert. Compoziția va fi încă destul de lichidă, așa că lăsați orezul să se odihnească, acoperit cu capac, pentru încă 10 minute, timp în care va absorbi lichidul rămas. (fierberea pasivă)
  • După acest timp, puteți pune orezul în cupe de desert, orna după plac și servi imediat sau îl puteți da la rece pentru a avea un desert răcoritor, de vară. Eu am adăugat dulceață de smochine fără zahăr și fulgi de migdale.

Poftă bună!

Lasă un răspuns