Americanii numesc acest preparat apple butter datorită texturii cremoase, însă ar suna chiar ciudat în română să o numim “unt de mere”. Pasta de mere se poate folosi într-o multitudine de combinații, dulci sau sărate: puteți umple cu ea prăjituri, foitaje sau biscuiți, o puteți tartina pe pâine prăjită, este un topping excelent pentru înghețată, orez cu lapte, griș, puteți prepara cotlet de porc în sos de mere, poate însoți platourile de brânzeturi, etc.

Conține doar două ingrediente și nu are nevoie de zahăr, dulceața din mere fiind absolut suficientă!
Pasta de mere se poate depozita în borcane sterilizate, fix ca un gem, rezistă până la 4 săptămâni în frigider și aproximativ 3-4 luni în congelator.
Dacă v-am convins să o încercați, urmați rețeta simplă de mai jos.
Am spălat merele, le-am curățat de cotoare și le-am tăiat bucăți. Le-am pus în vasul multicooker-ului, pe programul Slow Cook pentru o oră. În acest timp, de curiozitate mai mult, am amestecat o dată în mere.


Am scos merele gătite, le-am dat la blender și le-am mutat înapoi în vasul multicooker-ului, împreună cu scorțișoara, pentru încă 30 de minute, pe programul Slow Cook.

Și gata! Mutați pasta de mere în recipiente și savurați după cum vă place!
[…] g piure de măr copt/ banană […]
[…] cu aromele de toamnă decât cu vara care ne bate la ușă, dar trebuia să folosesc un borcan de pastă de mere. Da, știți deja cum fac: plec obsesiv de la un ingredient pe care îmi pun în gând să îl […]