BUDINCĂ DE MUSLI

Sunt fană declarată a terciurilor de cereale, asta o știți deja. În general, apelez la cea mai simplă variantă, a terciurilor la rece, delicioase și răcoritoare, perfecte pentru sezonul cald, însă pentru diversitate, folosesc și varianta coaptă.

Pe oricare ați alege-o, un lucru e cert: reprezintă un mic dejun sățios, care ne face să uităm de foame ore bune! Și sunt delicioase, putând fi “îmbunătățite” cu orice ingrediente vă plac, fiind un fel de mâncare sănătoasă, dar cu gust de prăjitură!

Partea și mai faină? Pregătiți totul de seara, iar dimineața, ungeți o tavă cu unt, răsturnați amestecul, dați 30 de minute la cuptor (cât vă dezmeticiți!), apoi savurați cu poftă!

INGREDIENTE (2 -3 porții)

  • 25 g fulgi de ovăz;

  • 80 g musli cu fructe;

  • 1 ou;

  • 110 ml lapte; (animal sau vegetal);

  • 1/2 de linguriță praf de copt;

  • 15 g nuci/migdale/alune;

  • 1 lingură de miere;

  • 35 g piure de măr copt/ banană coaptă;

  • Vanilie, după gust;

  • Un praf de sare;

  • Unt pentru uns tava;

  • 15 g fulgi de migdale.

Treaba merge rapid: puneți toate ingredientele (cu excepția untului și a fulgilor de migdale) într-un bol, amestecați bine cu o furculiță, acoperiți bolul cu folie alimentară și dați la frigider până a doua zi sau măcar vreo 4-5 ore.

A doua zi, încingeți cuptorul la 180 de grade, ungeți bine o tavă cu unt, răsturnați amestecul, presărați fulgii de migdale și coaceți vreo 30 de minute, până se rumenește.

Porționați și serviți: cu lapte, iaurt, miere, sirop, fructe proaspete sau unt de arahide, fix cum vă place vouă!

Budinca se poate servi caldă sau rece, de la frigider și rezistă bine pentru 4-5 zile, putând fi ușor reîncălzită, dacă preferați (ca mine!) să o serviți călduță.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *