PASTE CU CHIFTELUȚE ȘI SOS DE ROȘII LA CUPTOR

Vă las astăzi o idee pentru un prânz foarte rapid, cu ingrediente pe care să le aveți deja în casă. Am pornit de la niște chifteluțe pe care le tot ocoleam. Prima dată m-am gàndit să le reciclez, făcându-le un sos. Dacă e ceva ce destest în bucătărie… este să arunc mâncare! Astfel că, evit pe cât posibil. Apoi, nu mă puteam hotărî cu ce garnitură s-ar potrivi chiftelelor și mi-am amintit de o poză pe care o văzusem pe pinterest cu niște chifteluțe scăldate într-un sos de roșii cu brânză care se întindea și cu garnitură de spaghete. Așadar, m-am orientat și am obținut o rețetă extrarapidă și foarte, foarte savuroasă. Doar că am ales să gratinez preparatul la cuptor pentru un plus de savoare.

Servings

2 porții

Prep time

10 minute

Cooking time

20 minute

INGREDIENTE

  • 150 g paste (eu am folosit fusilli);

  • 6-8 chifteluțe gătite;

  • 400 ml sos pentru paste;

  • 75 g mozzarella gourmet;

  • Câteva fire de pătrunjel verde.

INDICAȚII

  • Am pus pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  • Într-un bol am pus chiftelele, sosul pentru paste și pastele fierte. Am amestecat totul bine și am transferat într-o tavă termorezistentă. Eu am folosit, pentru eficiență, sos pentru paste cumpărat. Dacă aveți timp și chef, vă puteți prepara singuri sosul, găsiți și pe site rețete delicioase.
  • Am ras deasupra mozzarella gourmet (puteți folosi orice altă brânză care se topește frumos!), apoi am dat la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 20 de minute.

    Puteți pune totul în tavă și să păstrați tava la frigider până în momentul coacerii.

    După coacere, am presărat pătrunjel verde tocat.

    Mai ușor de atât, nu cred că se poate!

Poftă bună!

Lasă un răspuns