CUM SĂ FIM FRUMOȘI ȘI SĂNĂTOȘI (P)

După cum deja v-am povestit aici, fibrele au o importanță majoră în alimentație. Și, dacă nu v-am convins să vă suplimentați aportul de fibre, vă voi convinge acum:

1. Fibrele scad nivelul colesterolului și, totodată, studiile au arătat că protejează inima și scad nivelul tensiunii arteriale.

 2. Ajută la menținerea unui nivel normal de zahăr în sânge, reducând riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2.

 3. Sunt utile pentru menținerea unui tranzit intestinal normal și reduc riscul de a dezvolta hemoroizi sau boala diverticulară. 

4. Se folosesc în curele de slăbire pentru atingerea rapidă a senzației de sațietate și pentru menținerea acestei senzații pentru mai mult timp. 

Toți avem nevoie de mai multe fibre în alimentație: copii, femei și bărbați. 

Pentru copii se recomandă ca necesarul de fibre alimentare pe zi să fie, în medie:
• copiii de 2-5 ani: 15 g

• copii de 5-11 ani: 18 g

• copiii de 11-18 ani: 25g

În cazul femeilor, se recomandă ca necesarul de fibre pe zi să fie, în medie:

• Femei 19-50 de ani: 25 g
• Femei peste 50 de ani: 21 g

În cazul bărbaților sunt recomandate următoarele valori, în medie:

• Bărbați 19-50 de ani: 30-35 g

• Bărbați peste 50 de ani: 30 g

Să vă dau un exemplu: un măr mediu (150 g) are aproximativ 4,5 g de fibre. Dacă necesarul unui adult sănătos este de 25 – 30 g de fibre zilnic, înseamnă că un adult sănătos ar trebui să mănânce peste 850 g de mere zilnic. Știu, e un exemplu dus la extrem, dar fiți sinceri cu voi: câte fructe și legume mâncați zilnic? 

Ei bine, aici apare Optifibre de la Nestle, un aliment pentru scopuri medicale speciale, care ajută la reglarea tranzitului intestinal, tratarea constipatiei și a diareei, precum și la remedierea balonării.

OptiFibre® poate fi amestecat în lichide sau alimente moi, calde sau reci, fără a afecta gustul sau textura acestora. Pentru o dizolvare optimă, nu trebuie amestecat în băuturi carbogazoase. 

Se dizolvă 1 măsură (5g OptiFibre® = 4,3 g fibre solubile) în 200 ml de lichid sau în 150 g de alimente moi și se amestecă până la dizolvarea completă a pudrei. 

Doza zilnică recomandată: 5-25 g de OptiFibre® pe zi sau în funcție de recomandarea medicului. 

Creșterea dozelor se face progresiv, urmărind reacțiile organismului, întrucât o dietă prea bogată în fibre poate avea efectul invers decât cel scontat, respectiv balonare, dureri abdominale, iar în lipsa unui consum adecvat de apă, constipație și, în cazuri grave, obstrucție intestinală. 

Rezultatele aportului de fibre din Optifibre se vor vedea după 2-3 zile, timpul necesar organismului de adaptare. Se recomandă o cură de minimum 3 săptămâni pentru un efect susținut. 

Consumul de Optifibre nu are efecte adverse și nu provoacă dependență. O spun din proprie experiență, nu doar din recomandările producătorului. 

Așadar, haideți să fim frumoși și sănătoși! Mâncați legumele, alegeți gustări sănătoase, suplimentați dieta cu Optifibre, consumați dulciuri doar ocazional și beți minimum 8 pahare de apă pe zi!

Nu zic să faceți asta în fiecare zi, însă ar fi bine să o faceți în cele mai multe zile!

Lasă un răspuns