Fac ce fac și tot la Grecia îmi e gândul. Orice mâncare cu iz grecesc are gustul spectaculos, încântă ochii pofticioșilor și bucură burțile, fără a face exces de calorii.

Am folosit paste elice de la Pambac, fructe de mare, măsline, feta, sos de roșii și condimente grecești. Nimic complicat, dar gustul… nu poate fi descris în cuvinte! Divin!

INGREDIENTE
300 g amestec de fructe de mare;
400 g roșii tocate la conservă;
50 g măsline verzi fără sâmburi;
50 g feta;
1 lingură Greek Spices;
150 g paste elice Pambac;
Câteva fire de coriandru tocat;
Sare și piper, după gust.
M-am ocupat de sos: am pus roșiile tocate într-o tavă, apoi măslinele, fructele de mare semidezghețate, feta și condimentele. Am amestecat, apoi am pus încă un strat de feta. Acest mod de gătire poartă numele de saganaki și l-am mai folosit la această rețetă de creveți. (Click pe link!)
Am dat tava la cuptor, la 180 de grade pentru vreo 30 de minute. Sosul ajunge pentru vreo 4-6 porții, însă cantitatea de paste am calculat-o pentru două persoane, așa că fierbeți aproximativ 75 g de paste pentru fiecare mesean. Sosul rămas se poate păstra la frigider pentru 2-3 zile, fără probleme.
Am fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, le-am scurs și le-am scăldat în sos aromat și am presărat deasupra coriandru tocat.

O mâncare pe cât de simplu de preparat, pe atât de gustoasă și dichisită!
Poftă bună!