V-am lăsat recent rețeta mea de gogoși pufoase la cuptor, însă fiind un aluat dospit, timpii de așteptare sunt destul de lungi. M-am gândit, am pus imaginația la treabă și uitați ce a ieșit:
Mini gogoșele pufoase, fără drojdie, gata în 15 minute la waffles maker. Rețeta poate deveni ușor baby friendly, renunțând la zahărul și sarea din compoziție sau reducând cantitatea după vârsta copiilor.
Am folosit făină Grania pentru prăjituri pentru prepararea aluatului și, să știți că, deși arată ca niște mini waffles, gustul este de gogoși!
INGREDIENTE
250 g făină Grania pentru prăjituri;
120 ml lapte;
1 ou;
25 g unt topit;
1 lingură de zahăr;
1 1/2 praf de copt;
1 linguriță mix O’cookie;
Un praf de sare.
Am topit untul, apoi l-am amestecat (cu telul) cu oul, laptele, zahărul, mixul de condimente și sarea. Am omogenizat, apoi am adăugat făina și praful de copt. Am amestecat cu o furculiță, cât să obțin un aluat dens, dar lipicios.
Cu lingurița, am pus grămăjoare de aluat în aparatul de waffles și le-am copt până s-au rumenit ușor. (1-3 minute, în funcție de aparat).
Le puteți servi la mic dejun sau gustare, pudrate cu zahăr, cu gem sau, de ce nu, umplute (lipite câte două) ca fagurii din copilărie cu cremă de ciocolată, magiun cu nuci sau budincă de vanilie.
Poftă bună!