PASTE CU SPANAC ȘI CREVEȚI ÎN SOS DE SMÂNTÂNĂ

Această rețetă a luat naștere încercând să încropesc un prânz rapid, din ingredientele pe care le aveam la îndemână, de aceea nici nu prea i-am făcut poze. A ieșit minunată, așa că vreau să o împărtășesc cu voi. Sunt convinsă că vă doriți o rețetă pentru o masă delicioasă, gata în cel mult 15 minute!
INGREDIENTE:
– 250 g penne integrale;
– 125 g baby spanac;
– 250 g creveți decorticați;
– 350 ml smântănă pentru gătit;
– 50 ml vin alb;
– 2 căței de usturoi;
– 1 lingură de ulei de măsline;
– 1 lingură de parmezan ras;
– sare și piper.
Am pus pastele la fiert, conform indicațiilor de pe ambalaj.
Am folosit creveți congelați, parțial decorticați (aveau codițele) de la Lidl. I-am scos din congelator și i-am pus în tigaia unsă cu ulei de măsline direct congelați. Când s-au decongelat am adăugat usturoiul pisat și vinul, i-am lăsat cam 2 minute, apoi i-am scos pe o farfurie. Creveții gătiți în exces devin cauciucați.
Peste sosul din tigaie am adăugat smântâna pentru gătit (de 20% grăsime am folosit eu) și spanacul spălat.

Am lăsat să se înmoaie bine spanacul (cam 3-5 minute), apoi am potrivit de sare și piper, am adăugat parmezanul, pastele fierte și scurse și creveții deja gătiți. Am amestecat totul bine și masa e servită!

Poftă bună!

Aici găsiți și alte rețete de paste cu fructe de mare și sos alb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *