PATEURI CU ȘUNCĂ ȘI CAȘCAVAL

Am scos niște foi de plăcintă rătăcite prin congelator pentru o plăcintă cu iaurt, dar îmi rămâneau două bucăți, și cum în congelator nu le mai puteam băga, iar eu sunt împotriva risipei alimentare, le-am transformat într-un deliciu pentru mic dejun. Simplu, rapid și foarte bun!

Ideea mi-a venit pe loc, dar mă gândesc că se pot servi și ca aperitiv, iar umplutura poate varia, în funcție de preferințe: brânză, spanac, ciuperci, etc.

INGREDIENTE (6 pateuri)

  • 2 foi de plăcintă;

  • 6 felii de cașcaval;

  • 6 felii de șuncă;

  • 10-15 g unt topit;

  • 1 gălbenuș;

  • 1 lingură mix de semințe.

Am uns foile cu unt topit, le-am tăiat în 3 și am pus la baza cașcavalul și șunca (eu am avut o șuncă feliată în felii mici, la ingrediente am trecut 6 felii de dimensiune obișnuită), după care le-am împăturit în formă de triunghi, sigilând bine capătul cu foaia rămasă.

Am așezat pateurile formate într-o tavă antiaderentă, unsă cu puțin unt, apoi le-am uns bine cu gălbenuș de ou și am presărat peste ele un mix de semințe.

Am copt pateurile în cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, pentru 25-30 de minute, până s-au rumenit. Le-am servit calde, cu sos iute, dar sunt bune și reci sau ușor încălzite.

Poftă bună!

Lasă un răspuns