WAFFLES DIN FULGI DE OVĂZ

Micul dejun de weekend este mereu special, nu ne grăbim, putem să îl pregătim împreună și să ne bucurăm de aromele pe care le creăm în bucătărie.

Și dacă nu sunt clătite, sunt waffles. Se coc repede, le putem pune orice topping avem poftă și, cu puțină inventivitate, le putem prepara mereu diferit, cu ingrediente sănătoase. Pe site găsiți mai multe rețete de waffles din care puteți alege, în funcție de preferințele voastre și de ingredientele pe care le aveți în casă.

Rețeta de astăzi nu conține făină, zahăr sau lapte animal, ci ovăz, lapte de migdale, oua și unt. Opțional, dacă vreți să evitați lactoza, puteți înlocui untul cu ulei de cocos.

Se pot servi în multe variante: cu sirop și fructe proaspete, cu miere și nuci, iaurt și dulceață, cremă de ciocolată sau unt de arahide, după gust! Eu am ales skyr și dulceață de vișine, combinație minunată, sănătoasă și care nu crează mustrări!

INGREDIENTE (6-7 bucăți)

  • 180 g fulgi de ovăz; (coarse)

  • 300 ml lapte de migdale neîndulcit;

  • 3 ouă;

  • 40 g unt topit;

  • 1 linguriță praf de copt;

  • Un praf de sare;

  • Vanilie, după gust.

Aluatul se face în blender: puneți toate ingredientele și mixați până la omogenizare. Lăsați aluatul deoparte măcar vreo 5-10 minute, cât să se umfle puțin ovăzul. Între timp, încingeți waffles maker-ul.

Am pus aluat în aparat direct din blender (mai puține vase de spălat!) și le-am copt, una câte una, până s-au rumenit. Mi-au rezultat 7 bucăți.

Sunt foarte bune, ușor crocante la exterior și pufoase în interior, nimeni nu se va prinde că nu conțin făină și vor fi devorate chiar și de cei care strâmbă din nas la terciurile de ovăz! Așadar, succes total, de la mic la mare!

Poftă bună!

Lasă un răspuns