PLĂCINTĂ CU IAURT

Chiar dacă este cald și nu prea e indicat să pornim cuptoarele, rețeta asta merită. Se poate servi lângă o cupă de înghețată sau/și alături de câteva lingurițe cu dulceață.
INGREDIENTE:
  • 1 kg iaurt;
  • 1 pachet de foi pentru plăcintă;
  • 8 ouă;
  • 200 g Green Sugar/zahăr;
  • 1 păstaie de vanilie/1 plic de zahăr vanilat;
  • Coaja de la o lămâie;
  • 100 g unt topit;
  • 1 lingură cu vârf de griș;
  • Un praf de sare.
Plăcinta se face repede de tot și nu crează probleme nici pentru începătorii în ale bucătăriei. Plus, puteți salva iaurtul care urmează să expire pentru că obișnuiți să luați prea mult. Sau doar eu fac asta?
Amestecăm într-un bol încăpător ouăle cu zahărul (vă recomand să înlocuiți cu Green Sugar sau orice alt îndulcitor natural preferați), vanilia, grișul, sarea și coaja de lămâie. Opțional, puteți adăuga stafide.
Lăsăm compoziția deoparte și ne ocupăm de foi. Într-o tavă unsă cu unt (sau tapetată cu hârtie de copt) așezăm 3 foi de plăcintă (unse cu unt!), apoi turnăm cu un polonic compoziție, iar 3 foi de plăcintă unse, compoziție, 3 foi, compoziție, 3 foi. Așadar, avem 4 straturi de foi și 3 de umplutură, iar ultimul strat sunt foile. Așezăm marginile plăcintei, mai tăiem colțurile cu o foarfecă de bucătărie (dacă este cazul, dacă tava aleasă e prea mică!). Peste ultimul strat de foi ungem iar cu unt.
 Puteți presăra opțional zahăr tos pentru a obține o crustă crocantă.
Lăsam la cuptor cam 30 de minute. 
Poftă bună!

Lasă un răspuns