PLĂCINTĂ ÎNVÂRTITĂ CU MERE

Știți plăcintele congelate din comerț? Nu trebuie să apelați la ele nici când sunteți pe fugă! Puteți pregăti și voi acasă plăcinte învârtite, cu ingrediente curate, rapid și fără efort!

Plăcinta de azi conține foi, mere, zahăr brun, unt și mix Apple Pie și poate fi gata în mai puțin de o oră. Așadar, nu aveți niciun motiv pentru care să cumpărați plăcinte congelate din supermarket! Durează mai mult să mergeți să o cumpărați decât să o pregătiți de la zero!

Mai mult, o puteți pregăti cu orice doriți: mere, pere, dovleac, gem sau fructe de vară. Zahărul poate fi înlocuit cu îndulcitor stabil la copt pentru o variantă mai puțin calorică, iar, spre deosebire de ștrudele sau plăcintele clasice, folosim mai puțin unt, deci obținem un desert mai sărac în grăsimi.

Începem?

INGREDIENTE (1 plăcintĂ cu diametrul de 26 cm)

  • 6 foi de plăcintă;

  • 4-5 mere;

  • 3 linguri de zahăr brun/îndulcitor;

  • 15 g unt topit;

  • 1 lingură mix Apple Pie (10% reducere pe site, folosind codul SH10).

  • 1 lingură de griș;

  • Zahăr pudră pentru decor; (opțional).

Am spălat merele și le-am curățat de semințe și cotoare, am lăsat coaja pentru că e sănătoasă și nu ne va deranja în plăcintă. Am mărunțit merele la robot și le-am călit câteva minute (vreo 5) cu două linguri de zahăr brun. Am stins focul, am adăugat mixul Apple Pie și grișul, apoi am lăsat merele să se răcorească puțin.

Am întins prima foaie, am așezat 2-3 linguri de mere călite (pe lungul foii), apoi am format un rulou pe care l-am modelat circular, sub formă de melc și l-am așezat direct în formă. Eu am folosit o formă antiaderentă, cu diametrul de 26 cm. Dacă tava nu este antiaderentă, folosiți hârtie de copt. Totodată, dacă tava este mai mică sau mai mare, adaptați cantitățile de ingrediente.

Am continuat, în aceeași modalitate, cu toate foile de plăcintă, punându-le în continuarea celorlalte. Au încăput perfect 6 suluri.

Am încins cuptorul la 180 de grade, am uns plăcinta cu unt topit și am presărat peste ea o lingură de zahăr brun. Am copt-o cam 35-40 de minute, până s-a rumenit amețitor deasupra.

Am lăsat plăcinta la răcorit, în formă, vreo 15 minute, apoi am mutat-o, cu grijă, pe un platou și am pudrat-o cu zahăr. Miroase a unt, mere coapte și scorțișoară, iar foile sunt delicios de crocante!


Aici găsiți și varianta de plăcintă învârtită cu dovleac și aluat de casă, bună de încercat în toamna ce bate la ușă!

Lasă un răspuns