Voi ce fructe mai aveți în congelator? În cazul meu, la ultima numărătoare am realizat că e rândul caiselor să se transforme într-o prăjitură savuroasă.
Așadar, vă propun o rețetă extrem de simplă în executare, însă foarte dichisită la gust. Nu aveți nevoie nici măcar de mixer, vă este suficient un tel. Și puteți înlocui caisele cu orice alte fructe, decongelate și scurse sau proaspete.

Rezultatul? O prăjitură cu arome de vanilie, scorțișoară, unt, caise și migdale. Se poate servi pe post de gustare lângă o ceașcă de cafea sau ceai, dar și la micul dejun, cu lapte cald sau iaurt. Iar ceea ce vă rămâne, puneți la pachet, la școală sau birou.
INGREDIENTE
280 g făină;
50 g făină de migdale;
4 ouă;
140 g unt la temperatura camerei;
200 g zahăr/îndulcitor;
200 g iaurt;
1 plic de zahăr vanilat bourbon;
1 linguriță de coajă rasă de portocală;
5 g praf de copt;
1/2 plic de zahăr cu scorțișoară;
30 g fulgi de migdale;
300 g caise.
INDICAȚII
- Am vrut sa reduc puțin caloriile, așa că am folosit 100 g de zahăr și 100 g eritriol, însă voi puteți folosi doar zahăr sau doar îndulcitor, după plac. Am frecat untul moale cu zahărul, îndulcitorul, zahărul vanilat și coaja de portocală până ce am obținut o cremă fină, apoi am adăugat, pe rând, ouăle și le-am încorporat.
Am adăugat apoi iaurtul, făina, făina de migdale și praful de copt, după care am amestecat totul. Am obținut un aluat gros, care va ține fructele.
Eu am folosit caise congelate, pe care le-am lăsat la decongelat peste noapte, într-o strecurătoare, pentru a se scurge lichidul în exces.
Am pus aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, l-am nivelat cu o spatulă, apoi am adăugat jumătățile de caise, am presărat fulgii de migdale și 1/2 de plic de zahăr cu scorțișoară. (Dacă nu aveți, amestecați o lingură de zahăr cu o linguriță de scorțișoară).
Am dat tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 35 de minute, până ce s-a rumenit și a trecut testul scobitorii. - După coacere, am lăsat prăjitura să se răcească în tavă pentru vreo 15 minute, apoi am transferat-o cu ajutorul hârtiei de copt pe un grătar pentru prăjituri, până la răcirea completă.
Am pudrat prăjitura cu zahăr și am tăiat-o, ghidându-mă după bucățile de fructe.
Așadar, în mai puțin de o oră puteți avea o prăjitură de casă minunată!
Poftă bună!