
Autor: Alina Hoban, Coșteiu
Blat pentru tort – tava 24 / 8 cm
INGREDIENTE BLAT
6 ouă;
200 g făină;
200 g zahăr;
40 ml ulei;
Esență de vanilie;
Un praf de sarw.
- Cremă și piure de fructe
500 g mascarpone;
500 g smântână pentru frișcă;
200 g zahăr pudră;
Esență de vanilie;
350 g căpșuni;
200 g zmeură;
150 g afine;
150 g mure;
50 g zahăr (După gust);
Frunzulițe de mentă;
Opțional, bucățele de ciocolată pentru decor;
Sirop clasic sau sirop de fructe.
Blatul este unul clasic, timp de coacere 30-35 min. Se lasă să se racoreasca, apoi se sectioneaza în 3 parti egale, in momentul montarii fiecare parte se insiropeaza după bunul plac.
Crema + piureul de fructe
Prima data se prepară piureul de fructe ( fructele se opresc) lăsăm si câteva pentru decor, se pun intr-o craticioara împreună cu zahărul, apoi se gătesc pentru câteva minute – se iau de pe foc si cu un blender vertical se transformă toata compoziția in piure – se lasă apoi sa se racoreasca si de preferat in momentul montari se va aplica rece.

Crema: mai întâi se mizează zahărul pudră cu mascarpone rece de la frigider, pâna ce textura acestuia devine densă si foarte fermă apoi smântâna rece de la frigider la fel se mizează, pana ce textura acestuia devine fermă, apoi cu o spatula se amesteca cu compoziția de mascarpone blendat adăugând si esența de vanilie.

Așadar se trece la montat, in aceeasi formă sau o formă reglabila se pune prima sectiune din blat, se insiropeaza, apoi se adaugă piureul de fructe răcit in prealabil, se uniformizeaza grosimea acestuia ar trebui să aibă circa 0, 5 cm – apoi se continuă cu un strat de crema de aproximativ 1,5 cm – se continuă pana la ultima sectiune, se da apoi la frigider pentru minim 5 ore , se acoperă in totalitate cu crema rămasă, apoi se decoreaza după bunul plac si gust cu fructe sau cu ce doriti si aveti în casă. Sper sa vă placă!🎂🎂🎂🎂🎂
Ce bine arata…si citind reteta e și simplu de prepara. ..am sa incerc si eu.
Un tort de sezon și răcoroas.
Multumim frumos pentru reteta super.
Ma bucur ca va place. Spor la bucatarit! Va astept cu impresii!