PRĂJITURĂ CU MERE ÎN STIL FRANȚUZESC

Să vă spun din capul locului că merele nu se numără printre fructele mele favorite, însă această prăjitură este una dintre cele mai bune prăjituri gustate/făcute vreodată. Am pornit de la ideea reciclării unor mere care dădeau semne de bătrânețe la noi în casă și am ajuns la o prăjitură extrem de aromată, pufoasă și care a dispărut foarte repede! Vă invit să testați rețeta și să îmi spuneți părerile voastre! Am uitat să vă spun că se prepară extrem de rapid, fiind perfectă pentru momentele în care sunteți în criză de timp, dar vă doriți un desert de casă.

Servings

8-10 porții

Prep time

5 min

Cooking time

45 min

INGREDIENTE

  • 125 g făină;

  • 1/2 de linguriță praf de copt;

  • 115 g unt la temperatura camerei;

  • 130 g zahăr;

  • 3 ouă;

  • 1 lingură de extract de vanilie;

  • 1 linguriță de esență de rom;

  • 2-3 mere, curățate și tăiate cubulețe;

  • 30 g fulgi de migdale;

  • 20 g zahăr cu scorțișoară;

  • zahăr pudră pentru ornat, opțional.

INDICAȚII

  • Am mixat untul cu zahărul și extractul de vanilie până am obținut o cremă fină, apoi am adăugat, pe rând, ouăle, făina cernută cu praful de copt și esența de rom. La final, am adăugat merele tăiate cubulețe și le-am amestecat în aluat cu ajutorul unei spatule. Am tapetat cu hârtie de copt o tavă rotundă cu diametrul de 18 și am răsturnat aluatul.
  • Peste aluat am presărat zahăr cu scorțișoară și fulgi de migdale. Zahărul de deasupra se va carameliza și va oferi o textură crocantă.
  • Am dat prăjitura la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 45 de minute. (până trece testul scobitorii)
  • Am scos prăjitura din formă, cu tot cu hârtie de copt și am lăsat-o să se răcorească pe un grătar de bucătărie. Am presărat deasupra zahăr pudră. După ce se răcește, se poate felia ușor și e numai bună de servit! Se potrivește grozav cu o cupă de înghețată de vanilie, dar este excelentă și fără! Este ușor de împachetat și se poate lua la pachet, la școală sau la birou, în excursii sau la picnic!

Poftă bună!

Lasă un răspuns