TERCI DE OVĂZ LA RECE (OVERNIGHT OATS)

Terciul de ovăz la rece este o rețetă rapidă și ușoară, mai ales pentru cei ce iau micul dejun pe fugă sau pentru cei ce vor să se delecteze, dis de dimineață, cu ceva savuros și foarte hrănitor. Totodată, citeam recent că terciul de ovăz la rece este mult mai bogat în fibre decât terciul de ovăz gătit, întrucât prin fierbere se distrug parte din fibre, așadar este o alegere excelentă!

Variantele de terci de ovăz la rece sunt nelimitate, în funcție de ingredientele preferate de fiecare. Eu vă prezint astăzi o rețetă clasică, de bază, doar cu fructe proaspete, pe care o puteți îmbunătăți conform ideilor pe care urmează să vi le dau.

Servings

2 porții

Prep time

5 min

Calories

200 kcal/porție

INGREDIENTE

 • 50 g fulgi de ovăz;

 • 100 ml lapte animal/vegetal;

 • 150 g iaurt;

 • 1 linguriță de semințe de chia;

 • 2 linguri sirop de agave/miere;

 • fructe proaspete, după gust.

INDICAȚII

 • Adăugați toate ingredientele, cu excepția fructelor, într-un vas, amestecați bine, apoi împărțiți în două borcănele. Puteți folosi lapte animal sau lapte vegetal, iaurt grecesc, iaurt normal sau iaurt cu fructe, puteți omite chia dacă nu vă place sau puteți adăuga orice alt ingredient.

  Dați la frigider până dimineață, iar dimineață nu vă rămâne decât să îl amestecați cu fructele preferate și să savurați sau, dacă folosiți un borcan cu capac, să adăugați fructele, să puneți capacul și să luați micul dejun pe drum sau la birou, economisind timp prețios.
 • Opțional, puteți îmbunătăți cu cacao, cremă de ciocolată, unt de arahide, nuci, migdale, granola, etc. Eu prefer rețeta clasică alături de fructe proaspete, întrucât are un conținut caloric scăzut, fiecare ingredient extra vine cu caloriile proprii. Uneori, în schimb, adaug și eu diverse ingrediente, în funcție de pofte și dispoziție. Promit să public și alte rețete de terci de ovăz la rece pentru a vă inspira în crearea unui mic dejun delicioas!

5 comentarii

 1. […] a terciurilor de cereale, asta o știți deja. În general, apelez la cea mai simplă variantă, a terciurilor la rece, delicioase și răcoritoare, perfecte pentru sezonul cald, însă pentru diversitate, folosesc și […]

Lasă un răspuns