Terciul de ovăz la rece este o rețetă rapidă și ușoară, mai ales pentru cei ce iau micul dejun pe fugă sau pentru cei ce vor să se delecteze, dis de dimineață, cu ceva savuros și foarte hrănitor. Totodată, citeam recent că terciul de ovăz la rece este mult mai bogat în fibre decât terciul de ovăz gătit, întrucât prin fierbere se distrug parte din fibre, așadar este o alegere excelentă!
Variantele de terci de ovăz la rece sunt nelimitate, în funcție de ingredientele preferate de fiecare. Eu vă prezint astăzi o rețetă clasică, de bază, doar cu fructe proaspete, pe care o puteți îmbunătăți conform ideilor pe care urmează să vi le dau.
2 porții
5 min
200 kcal/porție
INGREDIENTE
50 g fulgi de ovăz;
100 ml lapte animal/vegetal;
150 g iaurt;
1 linguriță de semințe de chia;
2 linguri sirop de agave/miere;
fructe proaspete, după gust.
INDICAȚII
- Adăugați toate ingredientele, cu excepția fructelor, într-un vas, amestecați bine, apoi împărțiți în două borcănele. Puteți folosi lapte animal sau lapte vegetal, iaurt grecesc, iaurt normal sau iaurt cu fructe, puteți omite chia dacă nu vă place sau puteți adăuga orice alt ingredient.
Dați la frigider până dimineață, iar dimineață nu vă rămâne decât să îl amestecați cu fructele preferate și să savurați sau, dacă folosiți un borcan cu capac, să adăugați fructele, să puneți capacul și să luați micul dejun pe drum sau la birou, economisind timp prețios. - Opțional, puteți îmbunătăți cu cacao, cremă de ciocolată, unt de arahide, nuci, migdale, granola, etc. Eu prefer rețeta clasică alături de fructe proaspete, întrucât are un conținut caloric scăzut, fiecare ingredient extra vine cu caloriile proprii. Uneori, în schimb, adaug și eu diverse ingrediente, în funcție de pofte și dispoziție. Promit să public și alte rețete de terci de ovăz la rece pentru a vă inspira în crearea unui mic dejun delicioas!
[…] sunt nenumărate, astfel că puteți obține un gust nou de fiecare dată. Vara prefer terciul la rece, iar iarna îmi place să îmi încep diminețile cu un bol de terci cald, aromat în funcție de […]
[…] de ovăz? Ai mei sunt clar împotrivă, doar pe cel mic îl mai conving, ocazional, să guste din terciul de ovăz la rece. În schimb, cer într-un clătite! Și le-a pregătit mami un mic dejun, de s-au lins pe degete: […]
[…] mai conplicate, altele simple și rapide, unele care se pot prepara în avans, de seara, cum ar fi terciul de ovăz la rece sau frigănelele cu Nutella, iar astăzi mă gândeam să scriu și despre aceste tartine cu iz […]
[…] mai povestit cât de mult îmi place terciul de ovăz: vara îl prefer rece, cu iaurt și fructe proaspete, iar în diminețile friguroase de iarnă prefer varianta caldă, […]
[…] a terciurilor de cereale, asta o știți deja. În general, apelez la cea mai simplă variantă, a terciurilor la rece, delicioase și răcoritoare, perfecte pentru sezonul cald, însă pentru diversitate, folosesc și […]