QUICHE CU BACON, SPANAC ȘI BRÂNZETURI

Știți că vă spuneam că mi se părea ciudată ideea de tartă sărată până acum câțiva ani, dar că, de când le-am descoperit, nu mă mai satur de ele? Ei bine, această rețetă este o dovadă în plus!

O tartă super delicioasă, sățioasă și aspectuoasă, gata în aproximativ o oră! Bine, recunosc, am folosit o mică scurtătură pe care v-o recomand și vouă când sunteți în criză de timp și totuși vreți să impresionați: aluatul fraged cumpărat! E drept, aluatul de casă este ideal, dar zău că este mai simplu când îl face altcineva pentru tine!

INGREDIENTE

  • 1 foaie de aluat fraged pentru tarte sărate;

  • 250 g bacon;

  • 2 fire de ceapă verde;

  • 200 g baby spanac proaspăt;

  • 3 ouă;

  • 200 ml lapte;

  • 150 g amestec de brânzeturi (gorgonzola, parmezan, cașcaval, cheddar, feta)

  • 10 g unt;

  • piper, după gust.

Am pus la călit baconul și ceapa, fără ulei, întrucât baconul își lasă propria grăsime. După ce ceapa s-a înmuiat puțin, am adăugat spanacul spălat și l-am lăsat să se înmoaie. Am mărunțit brânzeturile. Eu am folosit gorgonzola, parmezan, cașcaval, cheddar și feta pentru că aveam câte o bucățică rămasă prin frigider din fiecare și, cu ocazia asta, le-am terminat. Suntem amatori de brânzeturi și avem în permanență minimum 4-5 sortimente în frigider. Puteți folosi orice vă place, chiar și urdă sau brânză proaspătă. Reglați cantitatea de sare în funcție de brânzeturi. Eu nu am pus sare deloc, nu a fost nevoie.

Aluatul pentru tartă obișnuiesc să îl coc ”în gol” – blind baking, pentru a fi sigură că nu voi avea o tartă scofâlcită pe fund. Așadar, am așezat aluatul într-o tavă unsă cu puțin unt, apoi am tăiat marginile și l-am înțepat din loc în loc cu o furculiță. Am pus peste aluat o hârtie de copt și niște greutăți – eu am niște pietre din Grecia, dar puteți folosi liniștiți boabe de fasole sau orez. Am dat aluatul pentru 15 minute la 180 de grade.

Am bătut ouăle cu laptele și cu un praf de piper. Am așezat apoi în crusta coaptă baconul, ceapa și spanacul, apoi am presărat brânzeturile și amestecul de ouă și lapte.

Am dat tarta la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, la 180 de grade, până ce compoziția s-a închegat și rumenit.

Vă recomand să o lăsați 10-15 minute să se răcorescă, apoi o puteți tăia și felia. O puteți servi la brunch, prânz sau gustare, poate fi însoțită de salată sau sana și vă asigur că vă va impresiona mesenii, cu atât de puțin efort!

Poftă bună!

Un comentariu

Lasă un răspuns