QUICHE CU CIUPERCI (FĂRĂ CRUSTĂ)

Tot timpul v-am povestit că după ce am descoperit tartele sărate am devenit unstoppable, căutând să aduc laolaltă gusturi noi, din ingrediente la îndemână și, bineînțeles, bogate nutritiv, dar sărace în calorii. Tartele sărate cu crustă sunt savuroase, dar aduc un surplus caloric de care nu avem nevoie.

Aproape orice variantă de quiche poate fi adaptată unei variante crustless, adică fără adaosul de făină și grăsimi dn crustă. Astăzi am folosit pentru această tartă grozavă ciuperci, spanac, ardei, feta, parmezan, mozzarella și piept de pui afumat. Sună foarte bine, nu? Iar o porție (calculând la 5 porții generoase) are mai puțin de 250 kcal. Așadar, o masă sățioasă sau o gustare bogată, fără mustrări de conștiință!

INGREDIENTE

  • BAZA:
  • 3 ouă;

  • 100 ml lapte;

  • 50 g făină integrală/tărâțe de ovăz;

  • EXTRA:
  • 200 g spanac congelat;

  • 250 g ciuperci brune;

  • 100 g piept de pui afumat;

  • 50 g mozzarella light;

  • 30 g parmezan;

  • 50 g feta;

  • 1 ardei gras;

  • 1 lingură de ulei de măsline;

  • 5 g unt.

Plecând de la baza pe care v-am arătat-o, puteți adapta această rețetă, în funcție de ingredientele preferate sau cele pe care doriți să le folosiți cu prioritate, în ideea de a recicla diverse bucățele de brânzeturi, mezeluri sau legume ce nu sunt tocmai în floarea vieții. Așadar, prima data pregătim baza și vedem pe urmă cum completăm tarta. Opțional, pe lângă ingredientele arătate, dacă folosiți făină, puteți adăuga și un vârf de praf de copt la pregătirea bazei pentru tartă.

Am curățat ciupercile și le-am feliat, apoi le-am pus la călit într-o lingură de ulei de măsline, cu un cubuleț de unt. Când au început să lase lichid, am adăugat spanacul congelat și le-am lăsat să se înăbușe împreună, sub capac, preț de 2-3 minute. Am luat apoi capacul și le-am lăsat cât să se reducă cea mai mare parte din lichid. Am lăsat deoparte amestecul de ciuperci și spanac, să se răcească.

Peste baza pregătită am adăugat ardeiul, pieptul de pui, brânza feta, parmezanul și o lingură de mozarella, omogenizând apoi amestecul.

Am așezat ciupercile împreună cu spanacul într-o formă antiaderentă (folosiți hârtie de copt dacă nu aveți vase antiaderente sau investiți în unele de calitate, merită pe deplin!), iar peste acestea am răsturnat amestecul din bază, brânzeturi, ardei și piept de pui.

Am presărat deasupra restul de mozzarella și am dat tarta la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 30 de minute, până ce tarta se rumenește frumos, iar mijlocul este ferm.

Se poate servi la mic dejun, prânz sau cină, poate fi luată la pachet și, cel mai fain, adaptați-o la gusturile voastre și vă promit că o veți găti mereu și mereu! Este bună fierbinte, călduță sau chiar rece, de la frigider, așadar, zău că e minunată!

Ca pont, noi o mâncăm cu iaurt sau skyr ori alături de ouă ochiuri și sos iute. Vă invit să încercați și să îmi spuneți cum vă place vouă cel mai mult.

Poftă bună!

Lasă un răspuns