TIRAMISU DIETETIC LA CUPĂ

Pentru că urmează o perioadă în care vom face excese alimentare (cei mai mulți dintre noi!), m-am gândit să vă propun o rețetă dietetică de desert cu care puteți încheia mesele de sărbătoare ce urmează sau, de ce nu, chiar o zi obișnuită în care căutați ceva bun, dar care să nu vă dea mustrări de conștiință ori frică de cântar!

Îi spunem ”tiramisu” pentru că se inspiră din clasicul desert italian, dar este totuși diferit, bogat în proteine, nu conține zahăr și are cam jumătate din kilocaloriile unei porții din fratele italian. În varianta pe care v-o propun astăzi, desertul are 175 kcal/porție adică fix cât un iaurt cu fructe de 150 g sau cât o cutie de brânză făgăraș light. Sună tentant? Ca să vă încânt și mai tare, vă spun că urmează și un concurs foarte atractiv! Dar, până atunci, să trecem la rețetă, toată pregătirea durează vreo 30 de minute, dar avem nevoie și de un repaos la frigider de minimum 3 ore (preferabil 6 sau peste noapte!).

INGREDIENTE ”BLAT”

 • 10 pișcoturi fără zahăr sau 100 g biscuiți fără zahăr;

 • 200 ml cafea;

 • 1-2 linguri lichior de cafea (opțional).

 • INGREDIENTE CREMĂ:
 • 300 g iaurt grecesc 0%;

 • 200 g cottage cheese light;

 • 100 ml lapte;

 • 10 g gelatină;

 • 3 linguri de dulcișor; (după gust)

 • 1 linguriță extract de vanilie;

 • 1 lingură de lichior de cafea (opțional)

 • DECOR:
 • 2 linguri de cacao/bănuți de ciocolată/picături de ciocolată/fructe proaspete, etc.

V-am promis că rețeta asta nu vă ține mult în bucătărie și mă țin de cuvânt:

Am pus gelatina la hidratat în lapte.

Am tăiat pișcoturile cât să se așeze cât mai bine în cupele pe care le-am folosit și le-am însiropat în amestecul de cafea și lichior. Daca oferiți copiilor, înlocuiți cafeaua cu lapte și săriți peste lichior.

În vasul blenderului am pus iaurtul, brânza, îndulcitorul și vanilia, apoi am mixat până am obținut o cremă fină. Am topit gelatina pe foc (atenție, nu o dați în clocot, fierberea distruge gelatina!), apoi, cu blenderul pornit, am încorporat-o în crema de brânză și iaurt. Am gustat-o, suficient de dulce și de aromată pentru noi, deci am nimerit-o! Dacă nu vă place, acum e momentul să o ”dregeți” cu îndulcitor sau vanilie, mixând iar până la omogenizare.

Am turnat cremă peste primele pișcoturi, umplând cupele pe jumătate, apoi am pus iarăși pișcoturi însiropate și am completat cu crema rămasă. Din compoziția aceasta au ieșit 5 porții suficiente! Am pudrat cupele cu cacao și, dacă doriți decor suplimentar, puteți folosi bănuți de ciocolată fără zahăr, fructe proaspete sau picături de ciocolată, chiar și fructe liofilizate.

Cupele astfel pregătite trebuie să meargă la frigider pentru câteva ore, să se stabilizeze crema și să se împrietenească aromele. Pot paria că niciun invitat nu își va da seama că este un desert dietetic, întrucât gustul este absolut divin!

Și dacă tot ați citit până aici, să vă spun despre concurs acum, nu? Concursul se desfășoară exclusiv pe pagina de facebook și prietenii de la Sweeteria pun la bătaie 3 premii surpriză. Ce trebuie să faceți pentru a participa? Simplu, ca toate rețetele mele!

 1. Dați un like paginilor de facebook Sweeteria și Zice Mami.
 2. Tag în comentarii către doi prieteni pofticioși și ne povestiți ce desert pregătiți de sărbători.

Atât. Concursul se defășoară până pe 6.12.2022, ora 23.00, urmând să extragem câștigătorii în mod aleatoriu, în maximum 48 de ore. Câștigătorii trebuie să facă dovada îndeplinirii condițiilor de concurs și, în situația în care nu sunt întrunite cerințele de validare, extragerea se va repeta. Premiile se livrează doar pe teritoriul României.

Așadar, poftă bună și succes tuturor!

Lasă un răspuns