SALATĂ APERITIV CU PORUMB ȘI FULGI DE PARMEZAN

Mai mult decât o rețetă, este o idee de salată ce poate fi servită atât pe post de aperitiv, în stil italienesc sau, mai bine, pe post de garnitură lângă fripturi, la o masă ușoară.

INGREDIENTE (2 porții)

  • 200 g mix frunze de salată;

  • 150 g castravete;

  • 100 g porumb;

  • 30 g fulgi de parmezan;

  • 2 linguri de semințe.

  • DRESSING:
  • 1 linguriță de miere;

  • 1 linguriță de muștar;

  • 1 linguriță de cremă de oțet balsamic;

  • 1 linguriță pesto verde;

  • sare și piper, după gust.

Am început cu dressing-ul, amestecând toate ingredientele și lăsându-le deoparte, la temperatura camerei, să se împrietenească aromele.

Apoi, am așezat într-un bol frunzele de salată, castravetele mărunțit, porumbul, semințele și fulgii de parmezan, urmând ca dressing-ul să îl adaug fix înainte de servire pentru un plus de savoare și textură. (dacă îl adăugați prea devreme, salata se înmoaie).

Gata, să serviți cu poftă!

2 comentarii

  1. Aceasta salata de verdeturi pare delicioasa si foarte aromata! Are un amestec de ingrediente cu un gust rafinat si un dressing cu care o transformati intr-o reteta deosebita. Felicitari pentru aceasta reteta!

Lasă un răspuns