Mai mult decât o rețetă, este o idee de salată ce poate fi servită atât pe post de aperitiv, în stil italienesc sau, mai bine, pe post de garnitură lângă fripturi, la o masă ușoară.

INGREDIENTE (2 porții)
200 g mix frunze de salată;
150 g castravete;
100 g porumb;
30 g fulgi de parmezan;
2 linguri de semințe.
- DRESSING:
1 linguriță de miere;
1 linguriță de muștar;
1 linguriță de cremă de oțet balsamic;
1 linguriță pesto verde;
sare și piper, după gust.
Am început cu dressing-ul, amestecând toate ingredientele și lăsându-le deoparte, la temperatura camerei, să se împrietenească aromele.
Apoi, am așezat într-un bol frunzele de salată, castravetele mărunțit, porumbul, semințele și fulgii de parmezan, urmând ca dressing-ul să îl adaug fix înainte de servire pentru un plus de savoare și textură. (dacă îl adăugați prea devreme, salata se înmoaie).
Gata, să serviți cu poftă!