Nu am niciun dubiu că ați mâncat salată de sfeclă roșie, însă e musai să o încercați și în varianta mea. Este absolut delicioasă, pe cuvânt!
Servings
4 porții
Prep time
5 minute
Cooking time
60 minute
INGREDIENTE
O sfeclă roșie;
1/4 legătură de pătrunjel verde;
1 lingură de iaurt grecesc;
1 lingură de maioneză light sau încă o lingură de iaurt;
1 lingură de cremă de oțet balsamic sau puțină zeamă de lămâie;
Sare și piper, după gust.
INDICAȚII
- Cel mai “greu” pas din toată salata este coacerea sfeclei. Bineînțeles, am glumit! Nu este nimic complicat în rețeta asta.
Am curățat sfecla de coaja, am spălat-o, am tamponat-o cu un prosop de hârtie, apoi am pus-o în folie de aluminiu la cuptor, la 200 de grade, pentru 50 de minute.
Timpul de coacere variază în funcție de dimensiunea sfeclei.
Dacă aveți ceva împotriva foliei de aluminiu, folosiți hârtie de copt! Însă toți marii bucătari o folosesc, dacă ar fi ceva în neregulă cu ea, ar renunța, zic și eu! - După ce sfecla s-a copt, am lăsat-o să se răcească, apoi am tăiat-o. Puteți opta pentru cuburi (mici sau mari), felii, etc.
- Am adăugat peste sfecla tăiată iaurtul, maioneza, crema de oțet balsamic, pătrunjelul tocat, sarea și piperul și am amestecat.
Gustați și potriviți gustul, dacă mai e cazul.
Salata e gata!
Eu o folosesc lângă pilaf, carne, chiftele, piure, etc. De multe ori, o pun pe post de garnitură lângă friptură.
Poftă bună!