Toată lumea iubește brioșele, de la mic la mare. Se fac repede, sunt aspectuoase fără prea mari eforturi, ușor de împărțit sau de luat în deplasări.
Astăzi vă aduc o rețetă foarte faină de brioșe cu zmeură. (De fapt, pot fi cu orice fruct vreți sau chiar simple). Brioșele ies foarte aromate și pufoase, vanilate și dispar repede de tot!
Servings
6-8 brioșe
Prep time
5 minute
Cooking time
20 minute
INGREDIENTE
140 g făină;
2 ouă;
80 g zahăr;
65 ml lapte;
60 ml ulei;
1 lingură de extract de vanilie/un plic de zahăr vanilat;
1 linguriță de praf de copt;
Un praf de sare
INDICAȚII
- Am pus ingredientele într-un bol și le-am mixat foarte puțin pentru a le omogeniza. Aluatul este gata!
Dacă oferiți copiilor sub doi ani, înjumătățiți cantitatea de zahăr, vor fi la fel de bune și mai puțin dulci! - Am așezat aluatul în 6 forme. În funcție de dimnensiunea formelor, puteți obține 6-8 brioșe din ingredientele de mai sus.
Peste aluat am așezat câteva fructe de zmeură, atât roșie, cât și galbenă. Puteți înlocui cu orice fruct aveți la îndemână sau puteți sări peste acest pas. - Am dat brioșele la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 20 de minute, până se rumenesc și trec testul scobitorii.
Se pot servi ca atare, pudrate cu zahăr sau cu un moț de frișcă deasupra, după plac!
Poftă bună!
