SUFLEU DE CARTOFI CU BRÂNZĂ ȘI CAȘCAVAL (BABY FRIENDLY)

Vă propun o rețetă potrivită atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. Poate constitui o cină ușurică lângă o salată de legume sau o garnitură “mai trudită” la mesele de duminică. Voi alegeți cum și când o savurați, eu vă las aici ingredientele și indicațiile necesare.

INGREDIENTE

  • 200 g cartofi fierți și pasați;

  • 2 ouă separate;

  • 15 g unt topit;

  • 50 g brânză proaspătă;

  • 50 g cașcaval ras;

  • 50 ml lapte;

  • 1/2 de linguriță de boia de ardei dulce;

  • 1/2 de linguriță de verdețuri (Oregano, busuioc, rozmarin, cimbru sau amestec);

  • Un praf de sare. (Opțional)

INDICAȚII

  • Am curățat, spălat, tăiat și fiert cartofii, apoi i-am pasat cu furculița. Peste cartofi am adăugat gălbenușurile, brânza, cașcavalul, untul topit, laptele și condimentele și am amestecat bine de tot. Albușurile le-am bătut spumă tare, apoi le-am încorporat ușor, de jos în sus, în compoziție, păstrând cât mai mult aer în amestec.
    Am așezat compoziția în forme ramekin (2 mai mari și una mai micuță) unse bine cu unt și am dat la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 30 de minute, până se rumenește frumos.

    Sufleurile cresc în cuptor, astfel ca e bine ca formele să fie doar 3/4 pline.

    După coacere este indicat să le lăsați să se răcească 5 minute la temperatura camerei, apoi vor ieși foarte frumos din forme!
  • Sufleul se poate servi bebelușilor diversificați după introducerea tuturor ingredientelor, însă este savuros și pentru adulți, garantez!

Lasă un răspuns