CHIFTELUȚE DE PORC LA AIR FRYER

Vreau să vă spun încă de la început că acest articol nu este unul plătit și nu reprezintă nicio formă de publicitate, motiv pentru care nici nu voi da numele vreunui brand. Vreau să vă povestesc peste ce minunăție de friteuză am primit eu și câte rețete delicioase, rapide și dietetice poți găti cu ajutorul ei.

Air fryer este o “friteuză” care gătește cu aer cald, fără strop de ulei sau cu o cantitate infimă, iar gustul este foarte apropiat de preparatele gătite în baie de ulei. Până acum am testat la friteuza air fryer: pui coqlet, aripioare picante, cartofi prajiți, cabanos, cârnați proaspeți, chifteluțe, buritto, quesadilla, mici, turte, somon, dorada, burgeri. Și am primit-o de vreo două săptămâni, imaginați-vă! O folosesc zilnic, uneori de mai multe ori pe zi, fiind foarte ușor de curățat.

Așadar, să nu fiți surprinși dacă voi posta mai multe rețete în care folosesc friteuza. Promit să vă dau alternative de gătit tradițional sau să vă conving să vă cumpărați una, sunt multe brand-uri pe piață și aveți de unde alege, cam toate funcționează pe același principiu!

INGREDIENTE

  • 700 g carne tocată de porc;

  • 1 ceapă;

  • 1/2 de legătură de pătrunjel;

  • 1/2 de legătură de mărar;

  • 2 felii mici de pâine;

  • 2 ouă;

  • 3 căței de usturoi pisați;

  • 1/2 de linguriță boia de ardei dulce;

  • Sare și piper, după gust.

INDICAȚII

  • Am tocat ceapa, am înmuiat pâinea în apă și am stors-o bine, apoi am amestecat toate ingredientele într-un bol. Cu mâna, să fiu sigură că amestecul este echilibrat.

    Am format chifteluțele și am pulverizat deasupra lor puțin ulei de măsline. (dimensiunea lor va influența coacerea, ale mele sunt cam cât o minge de ping pong).

    Am pus friteuza la încălzit, la 200 de grade și, după vreo 3 minute, am așezat chifteluțele regulamentar.

    Am “prăjit” chiftelele pentru aproximativ 16-18 minute, întorcându-le o dată. Bolul friteuzei mele are 2,5 l, însă am așezat chiftelele pe un singur rând și le-am gătit în 3 tranșe, pentru a se găti uniform.

    Gustul mi se pare identic cu al celor prăjite în ulei, însă sunt dietetice, nu sare ulei pe pereți, pe plită sau pe bucătar, nu miroase toată casa a prăjeala, friteuza se curăță extraușor, nimic nu se lipește.

    Dacă nu dețineți o astfel de friteuză și nici nu intenționați să vă cumpărați, puteți coace chiftelele la cuptor sau le puteți prăji. Până să descopăr friteuza cu aer cald mi se păreau absolut perfecte la cuptor.

    Chifteluțele se pot servi uscate sau se pot folosi pentru rețeta de chifteluțe marinate.


    Poftă bună!

Lasă un răspuns