De când s-a răcit afară, este o adevărată plăcere să gătesc mese sățioase, dar sănătoase, care să ne umple burțile și să ne încălzească sufletele. Cam așa stă treaba și cu supa cremă de ciuperci: este absolut delicioasă și este suficientă pentru o masă de prânz consistentă, într-o zi ploioasă de toamnă.
Trecem la treabă?
Servings
4 porții
Prep time
15 minute
Cooking time
20 minute
251 kcal
INGREDIENTE
500 g ciuperci brune;
250 g ciuperci albe;
1 ceapă;
1 morcov;
1 cartof;
200 ml smântână pentru gătit;
1 lingură de ulei;
10 g de unt;
Sare și piper.
INDICAȚII
- Am curățat ciupercile și le-am feliat, apoi le-am pus la călit într-o lingură de ulei, împreună cu ceapa.
- Separat, am pus la fiert morcovul și cartoful. După ce am călit bine ciupercile (cam 10 minute), le-am adăugat peste celelalte legume și le-am lăsat să fiarbă cam 15 minute.
- Apa a scăzut la fiert destul de mult, fiind suficientă pentru o supă cremă consistentă. Am răsturnat legumele cu tot cu apa în care au fiert în blender și am mixat pànă am obținut o consistență fină.
- Am transferat din nou amestecul blenduit în oală, am adăugat untul, sarea, piperul și smântâna, apoi am lăsat să mai clocotească preț de câteva minute.
- Am servit cu câteva bucățele de bacon crocant și crutoane.
Poftă bună!