SUPĂ CREMĂ DE CIUPERCI

De când s-a răcit afară, este o adevărată plăcere să gătesc mese sățioase, dar sănătoase, care să ne umple burțile și să ne încălzească sufletele. Cam așa stă treaba și cu supa cremă de ciuperci: este absolut delicioasă și este suficientă pentru o masă de prânz consistentă, într-o zi ploioasă de toamnă.

Trecem la treabă?

Servings

4 porții

Prep time

15 minute

Cooking time

20 minute

251 kcal

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci brune;

  • 250 g ciuperci albe;

  • 1 ceapă;

  • 1 morcov;

  • 1 cartof;

  • 200 ml smântână pentru gătit;

  • 1 lingură de ulei;

  • 10 g de unt;

  • Sare și piper.

INDICAȚII

  • Am curățat ciupercile și le-am feliat, apoi le-am pus la călit într-o lingură de ulei, împreună cu ceapa.
  • Separat, am pus la fiert morcovul și cartoful. După ce am călit bine ciupercile (cam 10 minute), le-am adăugat peste celelalte legume și le-am lăsat să fiarbă cam 15 minute.
  • Apa a scăzut la fiert destul de mult, fiind suficientă pentru o supă cremă consistentă. Am răsturnat legumele cu tot cu apa în care au fiert în blender și am mixat pànă am obținut o consistență fină.
  • Am transferat din nou amestecul blenduit în oală, am adăugat untul, sarea, piperul și smântâna, apoi am lăsat să mai clocotească preț de câteva minute.
  • Am servit cu câteva bucățele de bacon crocant și crutoane.

    Poftă bună!

Lasă un răspuns