
Supa de roșii este una dintre mâncărurile care mă întoarce direct în copilărie, în “geamlâcul” mamei Tia. Obișnuia să gătească des supă de roșii, cu roșii de grădină, dulci și aromate. Uneori, îi punea tăiței de casă, alteori ouă întregi sau zdrențe de ou, iar alteori o lăsa simplă.
Dar cum știm că gustul legumelor nu mai e cum era în bucătăria bunicilor, vă propun o rețetă de supă cu legume coapte pentru a potența gustul.
Începem?
4 porții
30 minute
15 minute
INGREDIENTE
1,5 – 2 kg roșii;
1 ardei kapia;
1 morcov;
1 ceapă;
4 căței de usturoi;
O bucățică de țelină;
Câteva frunze de busuioc;
2 crenguțe de cimbru/1 linguriță de cimbru uscat;
2 linguri de ulei de măsline;
2 linguri de zahăr brun;
Sare și piper.
INDICAȚII
- Am spălat legumele, le-am tăiat bucăți și le-am pus într-o tavă termorezistentă. Le-am sărat, am adăugat frunze de busuioc și crenguțe de cimbru, am turnat peste ele ulei de măsline și apoi am presărat o lingură de zahăr brun.
Am lăsat legumele la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 45 de minute. - Am pus legumele calde în robotul de bucătărie și le-am pasat. Compoziția obținută am trecut-o printr-o sită mai mare, apoi am transferat piureul de legume într-o oală.
Am subțiat piureul de legume cu aproximativ 150 ml de apă, apoi am pus pe foc să dea în câteva clocote.
Am potrivit de sare și piper, am corectat aciditatea cu încă o lingură de zahăr brun, iar supa e gata de servit!
Supa o puteți mânca alături de pâine prăjită sau crutoane cu usturoi, puteți adăuga smântână sau parmezan ras, fulgi de chilli sau semințe, în funcție de gust și dispoziție.
Poftă bună!