DRESSING CU IAURT GRECESC PENTRU SALATE

Salatele reprezintă soluții rapide pentru prânz sau cină și se pot încropi în funcție de ingredientele pe care le avem la dispoziție, în funcție de gust și imaginație, fără a ține cont de rețete cântărite la gram. 

Ceea ce transformă o salată banală într-una delicios de specială este dressing-ul, însă trebuie multă atenție și precauție când îl alegem. Un dressing din comerț poate avea peste 500 kcal/100 g și să conțină ingrediente cu adevărat dubioase. 

De aceea, vă recomand să preparați dressing-ul în casă (durează mai puțin de 5 minute) și să îl folosiți cu moderație! 

Vă propun astăzi o rețetă de dressing fresh care se potrivește grozav cu salatele de crudități sau cu cele pe bază de carne de pui. 

Servings

2 porții

Prep time

5 minute

Cooking time

5 minute

INGREDIENTE

  • 1 lingură de ulei de măsline;

  • 1/2 ceapă verde;

  • 1 lingură de iaurt grecesc;

  • 1 linguriță de muștar dulce;

  • 1 linguriță de maioneză light;

  • Câteva frunze de pătrunjel proaspăt;

  • Sare și piper. 

INDICAȚII

  • Am pus toate ingredientele într-un miniblender (puteți folosi râșnița robotului de bucătărie sau un mixer vertical) si am mixat pentru 1 minut.

    Dressing-ul e gata! Gustați și potriviți de sare, piper și, eventual, suc de lămâie, dacă simțiți nevoia. 

Poftă bună!

Lasă un răspuns