
Salatele reprezintă soluții rapide pentru prânz sau cină și se pot încropi în funcție de ingredientele pe care le avem la dispoziție, în funcție de gust și imaginație, fără a ține cont de rețete cântărite la gram.
Ceea ce transformă o salată banală într-una delicios de specială este dressing-ul, însă trebuie multă atenție și precauție când îl alegem. Un dressing din comerț poate avea peste 500 kcal/100 g și să conțină ingrediente cu adevărat dubioase.
De aceea, vă recomand să preparați dressing-ul în casă (durează mai puțin de 5 minute) și să îl folosiți cu moderație!
Vă propun astăzi o rețetă de dressing fresh care se potrivește grozav cu salatele de crudități sau cu cele pe bază de carne de pui.
2 porții
5 minute
5 minute
INGREDIENTE
1 lingură de ulei de măsline;
1/2 ceapă verde;
1 lingură de iaurt grecesc;
1 linguriță de muștar dulce;
1 linguriță de maioneză light;
Câteva frunze de pătrunjel proaspăt;
Sare și piper.
INDICAȚII
- Am pus toate ingredientele într-un miniblender (puteți folosi râșnița robotului de bucătărie sau un mixer vertical) si am mixat pentru 1 minut.
Dressing-ul e gata! Gustați și potriviți de sare, piper și, eventual, suc de lămâie, dacă simțiți nevoia.
Poftă bună!