
Am pe site mai multe rețete de budincă de paste, pe care le putem servi pe post de gustare, desert sau chiar cină.
Folosind paste integrale, brânză proaspătă, lapte, iaurt sau smântână, unt și, de ce nu, fructe proaspete sau congelate, se poate obține un preparat sănătos, hrănitor, pe placul celor mici și al celor mari!
4 porții
10 minute
30 minute
INGREDIENTE
150 g paste;
200 g brânză proaspătă;
150 g iaurt grecesc/smântână;
50 ml de lapte;
10 g unt;
100 g afine;
5 linguri de îndulcitor/zahăr;
1 lingură extract de vanilie/zahăr vanilat;
2 ouă mari;
Un praf de sare.
INDICAȚII
- Am pus pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Am uns o tavă termorezistentă (tip tavă de cozonac am folosit eu) cu unt. Opțional, dacă folosiți zahăr și nu îndulcitor, presărați o lingură de zahăr peste unt, pe fundul tăvii. Zahărul se va carameliza și va forma o crustă delicioasă.
- Am amestecat ouăle cu îndulcitorul, vanilia, brânza, iaurtul și sarea, până s-a omogenizat amestecul.
Am adăugat apoi afinele și am amestecat totul foarte bine. - Am adăugat și pastele fierte și scurse, după care am amestecat încă o dată și am mutat totul în tava de copt.
- Deasupra am pus restul de unt și laptele. Opțional, dacă folosiți zahăr, puteți presăra o lingură deasupra amestecului, urmând a se carameliza la copt. Singurul îndulcitor, dintre cele testate de mine, care se poate carameliza este tagatoza.
- Am dat tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 30 de minute, până s-a rumenit deasupra.
Budinca se poate consuma caldă, presărată cu îndulcitor sau zahăr pudră ori cu dulceață sau, rece, de la frigider, cu frișcă ori înghețată.
Totodată, se poate reîncălzi la cuptor sau la cuptorul cu microunde și se porționează ușor pentru a o lua la pachet.
Poftă bună!
