Îmi plac tartele sărate, dar mă feresc de caloriile inutile din crustă, așa că aleg, de cele mai multe ori, tartele fără crustă. Se prepară foarte rapid, într-un singur bol, se coc repede și pot fi măncate la mic dejun, prânz, cină sau gustare, pot fi luate ușor la pachet, se asortează cu ouă ochiuri, salată proaspătă, sos iute sau iaurt, sunt sățioase, delicioase și cu puține calorii. Ce poate fi mai bun?

Tarta de astăzi miroase a primăvară: conține brânzeturi, ceapă verde, leurda și roșii. Toate aceste ingrediente se completează și se îmbină perfect, dând un gust senzațional, pe placul oricărui mofturos!

INGREDIENTE
250 g brânză quark natur;
50 g telemea de capră;
50 g caș proaspăt de oaie;
4 ouă;
50 g făină integrală;
2-3 fire de ceapă verde;
1 legătură de leurda;
200 g roșii cherry;
20 g mozzarella rasă;
10 g unt;
2 linguri de pesmet;
1 lingură Red Onion;
1 lingură Herbs de Provence;
1/2 de linguriță praf de copt;
Sare și piper, după gust.
Am pus brânzeturile (cu excepția mozzarellei) mărunțite într-un bol, apoi am adăugat ouăle, făina, praful de copt, verdețurile și condimentele.
Apropo de condimente, vă reamintesc că pe SpiceHub aveți 10% reducere la orice comandă, cumulabilă cu orice altă ofertă existentă, folosind codul SH10. Așa, pentru că sunteți cititorii acestui blog, iar prietenii de la SpiceHub ne recompensează.
Am amestecat bine compoziția, am încins cuptorul la 180 de grade și am tapetat o formă cu diametrul de 26 cm cu unt și pesmet.
Am răsturnat amestecul în formă, l-am nivelat cu dosul lingurii, apoi am presărat roșiile cherry și mozzarella.
Am copt tarta pentru aproximativ 30 de minute, până s-a rumenit bine. Ea trebuie să se răcorească în tavă vreo 10-15 minute, apoi se poate servi. Este bună atât caldă, cât și rece.

Ce spuneți, o încercați cât este încă sezonul leurdei?
Alte rețete cu leurda găsiți aici.