ÎNGHEȚATĂ “NUTELLA CHEESECAKE“

Faceți ceva bun mâine? Niciodată nu poți să ai prea multe rețete de înghețată, nu-i așa? Vin în întâmpinarea verii cu o nouă rețetă, la fel de delicioasă și la fel de simplu de realizat: fără ouă, fără fierbere, fără lapte. fără mașină de înghețată, fără amestecare.

De această dată, baza are 4 ingrediente: smântână pentru frișcă, cremă de brânză, lapte condensat și o lingură de cremă de whiskey. Dar știți deja că nu mă pot opri la chestii simple, așa că am îmbogățit-o cu Nutella, alune mărunțite și bucățele de pandișpan, transformând-o dintr-o înghețată foarte bună într-una de neuitat, Nutella cheesecake.

Puteți pune și bucățele de fructe, puteți înlocui pandișpanul cu biscuiți sau pișcoturi, lăsați-vă gusturile să dicteze!

INGREDIENTE Bază

  • 400 ml smântână pentru frișcă;

  • 300 ml lapte condensat;

  • 200 g cremă de brânză;

  • 1 lingură alcool.

  • TOPPING:
  • 2 linguri cu vârf de Nutella;

  • 40 g alune mărunțite;

  • 2 felii de pandișpan mărunțit.

Am bătut smântâna rece până am obținut o frișcă semi-tare, apoi am adăugat crema de brânză și am mixat cât să se omogenizeze. Laptele condensat și alcoolul le-am încorporat cu o spatulă, pentru a păstra compoziția aerată.
Am pus 1/3 din compoziție într-un alt bol și am amestecat-o cu bucățele de pandișpan. Ca paranteză, eu am folosit pandișpan pentru că l-am primit și nu prea suntem fani. În general, folosesc pandișpanul în prăjituri cu cremă. Voi puteți folosi orice aveți la îndemână, așa cum v-am sugerat mai sus.

Restul de compoziție l-am amestecat cu Nutella și 30 g de alune mărunțite. Am turnat compoziția într-o casoletă de plastic cu capac, alternând cremele, i-am dat un efect marmorat cu ajutorul unei furculițe, apoi am ornat cu aproximativ 10 g de alune.

Înghețata are nevoie de circa 6 ore de stat la congelator înainte de a o servi. Eu nu am mai ornat cupele la servire, este absolut perfectă și orice adaos mi s-a părut că ar fi fost prea mult.

Eu vă rog să o testați, o să o pomeniți pe Zice Mami toată vara!

Un comentariu

Lasă un răspuns