TARTĂ MEDITERANEANĂ CU BRÂNZĂ ȘI LEGUME

Astăzi este ziua națională a Greciei și, cum știți deja că apreciez mâncarea grecească, mi-a venit ideea unei tarte cu multe legume, mozzarella, urdă și feta.

Tarta se prepară rapid, așa cum sunt mai toate rețetele de pe acest blog, nu are crustă și este savuroasă! Totodată, este o modalitate grozavă de a folosi diverse resturi uitate prin frigider pentru #nofoodwaste sau de a include în meniul familiei mai multe legume!

Puteți jongla cu ingredientele după plac, nu este musai să vă țineți întocmai de rețetă, întrucât aceasta este foarte versatilă și permite modificări. Totuși, pentru izul mediteranean vă recomand să nu renunțați la conserva Mediteraneean Mix de la Bonduelle, care conține porumb, felii de măsline și bucățele de ardei roșu.

INGREDIENTE

  • 100 g făină integrală;

  • 150 ml lapte;

  • 3 ouă;

  • 100 g urdă;

  • 80 g mozzarella;

  • 50 g feta;

  • 1 conservă Bonduelle Mediteraneean Mix;

  • 50 g șuncă;

  • 1/2 legătură de leurda;

  • 1 fir de ceapă verde;

  • 1 lingură Greek Spices;

  • Sare și piper, după gust.

  • Extra:
  • 10 g unt pentru uns tava;

  • 1-2 linguri de pesmet pentru tapetat;

  • Pătrunjel verde pentru ornat; (opțional)

Am pregătit ingredientele: am tocat leurda, șunca și ceapa, am scurs conserva de legume, am mărunțit urda, am ras mozarella și am fărâmițat feta.

Într-un bol, am amestecat ouăle cu laptele și făina, apoi am adăugat și restul ingredientelor, pe măsură ce le-am pregătit, cu excepția brânzei feta și a 30 de grame de mozarella.

Am adăugat mixul de condimente, un praf de sare și piper și am omogenizat compoziția cu o spatulă.

Am încins cuptorul la 180 de grade.

Am tapetat o formă rotundă, cu diametrul de 26 cm cu unt și pesmet.

Am răsturnat compoziția în formă, apoi am pus deasupra cele 30 de grame de mozzarella păstrate, precum și brânza feta sfărâmată.

Am copt tarta pentru 30-35 de minute, până se rumenește și mijlocul este ferm la atingere.

După coacere, am lăsat tarta 10-15 minute să se răcorească în tavă, apoi am transferat-o pe un platou, am ornat-o cu puțin pătrunjel verde tocat și este gata de servit!

Fie că o serviți ca aperitiv sau fel principal, această tartă se poate mânca rece, la temperatura camerei sau călduță, cu o lingură zdravănă de iaurt grecesc sau, la mic dejun, lângă ouă ochiuri moi. Se poate lua lejer la pachet, nu face firimituri și rezistă bine până la 4-5 zile în frigider.

Poftă bună!

Lasă un răspuns