OREZ CU ZACUSCĂ (de post)

Nu știu cum de nu mi-a venit ideea asta mai devreme, întrucât mi se pare de-a dreptul genială. Garnitură sau fel principal de post, acest pilaf cu zacuscă este plin de savoare!

Eu m-am gândit așa: aș mânca ardei umpluți de post. Dar am niște borcane de zacuscă pe care ar trebui să le folosesc până la vară, întrucât nu îmi place să țin conservele cu anii. Oare pot găti ceva din zacuscă? Ei bine, răspunsul este da, din două ingrediente simple de tot veți obține, în cel mult 15 minute, un pilaf delicios, cu gust de umplutură de ardei de post. 😂 Eu am folosit multicookerul Tefal One Pot, dar rețeta se poate adapta pentru orice model de multicooker sau chiar gătitului pe aragaz.

Bineînțeles, puteți folosi acest orez ca garnitură pentru fripturi, trebuie neapărat să îl încercați și, credeți-mă pe cuvânt, nu am gătit niciodată ceva mai rapid și mai delicios de atât!

INGREDIENTE

  • 400 g zacuscă;

  • 1 pahar de orez (aprox. 200 g)

  • 4 pahare de apă;

  • 1 legătură de pătrunjel verde;

  • Sare și piper, după gust.

Am încins oala în modul Brown, am răsturnat zacusca și am lăsat-o 2-3 minute, să se înfierbânte, apoi am adăugat orezul, apa, un praf de sare și piper.
Am setat programul Rice pentru 9 minute.

La finalizarea programului, am depresurizat manual, am adăugat pătrunjelul tocat și am lăsat orezul încă vreo 15-20 de minute înainte de servire, să mai absoarbă din lichid.

Este cremos, aromat și foarte, foarte bun!

Poftă bună!

Lasă un răspuns