TARTĂ RAPIDĂ CU DOVLECEI (fără crustă)

Piețele sunt pline de dovlecei, iar pentru mine dovleceii au gust de vară! Chiar dacă îi găsim acum tot timpul anului, importați din țări calde, gustul nu se compară!

Sunt legume foarte prietenoase cu silueta, bogate în vitamine și nutrienți pe care ar fi păcat să nu le exploatați maxim în sezon. Aici găsiți și alte rețete cu dovlecei și promit să îmbogățesc această colecție și cu alte idei.

Tarta de astăzi se face rapid și, ca mai toate tartele mele fără aluat, se poate servi oricând: la mic dejun cu iaurt sau ouă ochiuri, la prânz sau cină cu salată, se poate lua la pachet, se poate servi și la gustare ca să vă potoliți foamea fără aport caloric mare sau, tăiată în porții mici, o puteți servi pe platourile de aperitive.

Este făcută din ingrediente simple, pe care mai mult ca sigur le aveți în casă: făină Pambac tip 000, lapte, oua, brânză și dovlecei.

Dar nu vă mai țin la povești, trec la ceea ce vă interesează:

INGREDIENTE

  • 4 ouă;

  • 125 ml lapte;

  • 150 g făină Pambac tip 000;

  • 150 g mozzarella rasă;

  • 1 dovlecel feliat; (500 g)

  • 5 g praf de copt;

  • 10 g de unt (pentru uns tava)

  • 2 linguri de pesmet; (pentru tapetat);

  • 1 lingură Greek Spices;

  • Sare și piper, după gust.

Am curățat dovleceii, i-am tăiat în felii de aprox. 0,5 cm, i-am sărat și i-am lăsat deoparte vreo 10 minute, să “transpire” și să elimine din apă.

Între timp, am încins cuptorul la 180 de grade și m-am apucat de aluat: am amestecat laptele cu ouăle, făina Pambac, praful de copt, mixul grecesc de condimente, un praf de piper și vreo 100 g de mozzarella rasă. Dacă nu aveți mozzarella la îndemână, puteți folosi cașcaval sau orice altă brânză care se topește frumos.
Am scurs bine, în palme, dovleceii și i-am adăugat în aluat, apoi am răsturnat totul într-o tavă rotundă, cu diametrul de 26 cm, tapetată cu unt și pesmet. Deasupra am presărat restul de 50 g de mozzarella.

Am copt tarta cam 25-30 de minute în cuptorul preîncălzit, până s-a rumenit frumos și a devenit fermă la atingere.

După coacere, am lăsat tarta să se răcorească, apoi am feliat-o și am servit-o la cină, lângă salată de roșii cu brânză. Ce a rămas din ea a fost perfectă la micul dejun, cu ouă ochiuri moi deasupra!


Sper să o încercați și să vă placă la fel de mult cum ne place nouă!

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *