A trecut ceva timp de când nu am mai publicat o rețetă de tarte fără aluat, deși fac des pentru că îmi plac mult: dimineața, la prânz sau seara! Tartele fără aluat sunt versatile, ușor de personalizat după gusturile fiecăruia, au considerabil mai puține calorii decât surorile lor cu aluat fraged, nu fac firimituri (credeți-mă, când ai copii mici, e mare șmecherie să nu producă firimituri!), se pot lua la pachet, sunt bune calde sau reci. Vă mai zic? Mai bine descoperiți singuri!
Tonul este unul dintre cele mai apreciate alimente în cadrul dietelor pentru că este bogat în proteine, sărac în calorii (varianta în suc propriu!), sățios și economic. Iar în combinație cu porumb, măsline și ceapă este ceva de vis, pe cuvânt!
Începem?
INGREDIENTE
150 g ton în suc propriu;
150 g porumb din conservă;
50 g măsline feliate;
3 ouă;
100 g mozzarella light;
60 g făină;
1/2 de ardei gras roșu;
1/2 ceapă roșie;
1/2 linguriță de praf de copt;
sare și piper, după gust.
Am bătut ouăle, apoi am adăugat, fără o ordine anume: făina, tonul, ardeiul tăiat cubulețe, ceapa roșie, măslinele feliate, aprox. 80 g de mozzarella rasă, porumbul, praful de copt și un praf de piper. Am omogenizat compoziția, apoi am transferat-o într-o formă de copt antiaderentă. Dacă nu aveți o formă antiaderentă, fie ungeți tava cu unt sau ulei și o tapetați cu pesmet, fie folosiți hârtie de copt.
Peste aluat am presărat restul mozarella, apoi am dat tava la cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 30 de minute. Între timp, tarta se rumenește minunat, iar bucătăria se învăluie în arome de-ți lasă gura apă.
Se poate servi caldă, la temperatura camerei sau rece, alături de salată, iaurt, ouă ochiuri, veți descoperi combinația voastră preferată! Se păstrează perfect, 2-3 zile, la frigider, în casoletă cu capac.
Poftă bună!