CREMĂ DE BRÂNZĂ CU ALUNE DE PĂDURE ȘI MERIȘOARE

Am lipsit cam mult de pe blog, nu mă certați, mă cert eu destul. Voi încerca să revin, m-am luat cu vara și vacanțele, am păstrat legătura prin facebook și instagram, dar am o grămadă de rețete noi care așteaptă cumințele să fie scrise. Prepararea rețetei de astăzi durează maximum 5 minute și după cum v-am avertizat pe instagram, cred că și consumul va dura tot atât pentru că, fără urmă de modestie, vă spun că este senzațională.

Are tot ce îi trebuie: puține calorii (doar mă știți!), gust ușor sărat, îmbinat cu dulceața merișoarelor, textură crunchy și abilitatea de a se potrivi în multe variante de aperitiv: o puteți servi în bărcuțe de ardei gras, pe tartine de wassa, puteți umple cu ea clătite aperitiv, omlete sau rulade, lipii ori chiar turte de-ale noastre.

Vă țin de vorbă, să pară că am muncit ceva la rețeta asta. Mda, fie:

INGREDIENTE

  • 400 g cottage cheese light;

  • 50 g feta; (sau telemea sărată)

  • 1 lingură de merișoare uscate;

  • 2 linguri de alune măcinate;

Am tocat alunele și câteva merișoare la robot. Le-am pus deoparte și am adăugat în vasul robotului brânza cottage (am folosit o variantă light cu 65 kcal/100g), feta și o lingură din amestecul de alune, precum și merișoarele. Am pulsat de câteva ori, până ce ingredientele s-au omogenizat. Gata!

Am mutate într-o casoletă, am ornat cu restul de alune și merișoare, am pus capacul și am dat la frigider până la servire.

Simplu! Crema de brânză se poate personaliza după plac, adăugând și alte fructe uscate ori renunțând la ele. Mie îmi place și în varianta cu brânză de capră, caise uscate și rozmarin. Rețeta acesteia, cu altă ocazie!

Poftă bună!

Lasă un răspuns